Foarte mulți oameni nu se pot hotărî când vine vorba de culori și stiluri în amenjarea locuinței, însă știu că își doresc ca locuința lor să le ofere o stare de bine, confort și căldură. Astăzi îți prezentăm un apartament cu patru camere, în amenajarea căruia am optat pentru o abordare neutră și atemporală, dar care, în final, transpusă în initimitatea căminului, prezintă întocmai personalitatea proprietarilor.
Apartamentul este împărțit în zona de zi, deschisă, ce include bucătăria, living-ul și zona de dining și alte trei camere (dormitorul matrimonial, dormitorul copilului și dressing-ul/ biroul) și două bai. Proprietarii și-au dorit un interior modern, calm, elegant dar nu încărcat sau opulent; și-au dorit să fie amenajat funcțional și cât mai ordonat, un ambient confortabil și armonios.
Holul de la intrare separă zonele din apartament – zona de zi și cea de noaptea. Pentru pardoseală am ales un parchet deschis la culoare, iar pereții și ușile sunt albe astfel încât holul să fie cât mai luminos. Spațiul de depozitare este generos, iar fețele dulapului, situat față în față cu living-ul, sunt placate cu oglinzi mari pentru a mari vizual spațiul.
Atunci când pășești în zona de zi, privirea ajunge diect la locul canapelei și la zona de dining. Toate piesele de mobilier din living și zona de dining sunt amplasate astfel încât suprafața ferestrelor să rămână liberă, pentru ca lumina naturală să pătrundă cât mai bine, conferind senzația de spațiu mai amplu.
Toate suprafețele decorate cu țesături în culori neutre, cu mici accente de culoarea (scaunele din zona de luat masa) și draperiile generoase amplifică atmosfera caldă, primitoare și starea de confort. Caloriferul mascat cu ajutorul riflajelor și coloana ce desparte living-ul de bucătărie accesorizată tot prin intermediul riflajelor armonizează ambienul. Zona pentru TV a fost decorată cu mobilier realizat pe comandă și astfel s-a creat o legătură cu bucătăria prin finisajele similare.
Pentru că living-ul este deschis către bucătărie, am ales legarea funcționalității prin zona de dining, astfel încât bucătăria a fost amenajată simplu și neutru. Bucătăria dispune de o insulă cu un blat orientat către living, pentru a suplimenta spațiul de depozitare. Mobilierul este realizat pe comandă, iar electrocasnicele sunt încorporporate astfel încât imaginea de ansamblu să fie cât mai ordonată. În stânga insulei, în spațiul liber rămas lângă frigider, am organizat un loc pentru pahare. Amenajat ca o vitrină, acest detaliu completează ansamblu și accentuează zona verticală a spațiului.
Dormitorului matrimonial i s-a imprimat o atmosferă primitoare și confortabilă prin tapițeria patului, o nuanță plăcută de albastru și prin peretele din spatele patului, îmbrăcat într-un tapet într-o nuanță neutră cu un model discret. Iluminatul a fost gândit asfel încât să completeze ambinetul, mai ales pe timpul serii.
Draperiile generoase accentuează camera pe zona verticală, iar fotoliul într-o nuanță puternică de portocaliu completează decorul. Comoda din fața patului și noptierele au fost gândite fără mânere, astfel încât să echilibreze spațiul și să ofere aceeași senzație de spațiu ordonat.
Dormitorul copilului este amenajat ținând cont atât de ambinetul și decorul din restul locuinței, cât și de vârsta celui mic. Mobilierul ales este alb, cu spațiu generos pentru depozitare; patul este tip căsuță pentru a spori idea de joacă, iar pentru peretele din spatele patului am ales un fototapet în alb și gri cu un pattern simplu.
Cea de-a patra cameră sunt amenajate dressing-ul și un birou, având dublă funcționalitate. Pentru peretele din spatele canapelei am ales un tapet geometric astfel încât camera să fie mai dinamică. Schema cromatică completează întreg ambinetul apartamentului, iar accentele de culoarea din zona canapelei susțin armonios dinamica spațiului
Baia copilului s-a dorit cu o cadă încorporată, optând pentru terrazzo pentru încastrarea căzii și pentru peretele din spatele acestuia. Mobila pentru lavoar a fost aleasă suspendată astfel încât să mărim vizual spațiul, lăsând podeaua la vedere. Tot pentru senzația de spațiu mare și luminozitate, am ales pardoseală maro natur și pereți albi.
Baia matrimoniala a fost gândită în gri deschis și textură similară lemnului folosite atât pentru pentru zona lavoarului și a vasului de toaletă, cât și pentru duș. Pentru zona lavoarului am ales spațiu de depozitare încorporat și suspendat. Placarea din zona dușului a fost gândită astfel încât să ofere senzația de adâncime într-un spațiu mic.
Proprietarii și-a dorit un ambient actual și atemporal, cu câteva dotări care să le exprime personalitatea. Atenția mare acordată detaliilor, mobilierul realizat pe comandă și fiecare spațiu organizat cât mai funcțional fac ca totul să fie foarte bine proporționat. Finisajele și schema cromatică se îmbină perfect cu texturile folosite, rezultatul fiind un apartament modern și primitor.
Sursa foto: Idecorate