Categories
Uncategorized

Cum integrăm marmura în amenajările interioare

De cele mai multe ori asociem utilizarea marmurei cu placarea integrală a pereților sau a podelelor, deseori în băi, oferind astfel spațiului un aspect opulent. Totuși, marmura poate fi folosită și ca accent într-o încăpere, transformând astfel decorul într-unul deosebit. Am pregătit câteva idei despre cum poți integra marmura în amenajarea casei tale.

 

Blat de lucru în bucătărie
Rezistentă la șocuri, zgârieturi și apă, dar cu o estetică deosebită, marmura poate fi utilizată cu succes în bucătărie. Blatul de lucru din marmură oferă o estetică aparte bucătăriei, dar și un rol extrem de funcțional. Pentru contraste puternice alege marmura neagră, iar pentru mai multă luminozitate poți opta pentru marmura albă.

Masă din marmură
Daca îți dorești ca zona de dining să continue nota bucătăriei, poți alege o masă cu blatul din marmură care va putea fi integrată foarte ușor în aproape orice amenajare. Totuși, trebuie să ai în vedere că ai nevoie ca picioarele mesei să fie foarte rezistente pentru că marmura este un material destul de greu.

Măsuță de cafea
Poți oferi living-ului un aer elegant și sofisticat cu o măsuță de cafea din marmură. Se integrează perfect într-o amenajare clasică sau minimalistă și cu siguranță nu va trece neobservată de către invitații tăi.

Zonă-accent în pardoseală sau pe pereți
Datorita texturilor și culorilor diverse, marmura poate fi utilizată ca zonă de accent pe peretele din bucătărie, baie sau chiar din living dacă îți dorești o amenajare industrială. Fiind un material extrem de poros, potrivit pentru o încăpere cu grad ridicat de umiditate, marmura este alegerea ideală pentru a placa peretele și pardoseala din zona dușului.

Lavoar din marmură
În baie poți avea în vedere utilizarea unui lavoar din marmură; cu un design atât funcțional cât și impresionant din punct de vedere estetic, lavoarul din marmură se integrează perfect într-o manejare minimalistă sau industrială.

Mască pentru șemineu
Cu toate că șemineul este, cel mai adesea, asociat cu stilul rustic, placarea cu marmură a ramei șemineului va oferi un plus de romantism și noblețe încăperii. Ușor de întreținut și curățat, masca placat cu marmură vă rezista temperaturilor înalte și va avea o durată de viață mai mare.

 

Sursa poze: Pinterest