Categories
Design

Our work – casă de 250 mp din București, amenajată pentru o familie

În momentul în care ajung să aibă propria casă, foarte multe familii își doresc un decor primitor, cald și elegant. Nu opulent, ci mai degrabă minimalist. Liniile simple, nuanțele neutre, accentele de culoare și texturile naturale sunt elemente care conferă o stare de bine și liniște pe care oricine și-o dorește în propriul cămin. Astăzi îți prezentăm amenajarea unei case din București, o casă de 250 mp împărțită pe 2 niveluri (parter și etaj). Proprietarii și-au dorit un interior modern, cu accente scandinave, având deja o idee despre elementele pe care și le doreau integrate în amenajare.

Casa are o suprafață de 250 mp împărțită aproape egal între parter și etaj. La parter avem zona de living, bucătăria și un grup sanitar, iar la etaj sunt 4 dormitoare și 3 bai. Compartimentarea inițială a fost păstrată, casa fiind deja foarte bine împărțită. Deși s-a folosit destul de mult mobilier gri, per total amenajarea este caldă, datorită procentajului destul de mare a lemnului și a luminii calde.

 

Bucătăria

Am optat pentru gri ca și culoare principală pentru a sparge monotonia creată de finisajele neutre alese și culoarea pereților. Liniile drepte, mânere ascunse/ frezate sau deschideri push au fost alegerile pentru mobilier. În locul clasicei placări cu faianță am ales o sticlă albă – este ușor de întreținut și face mai ușoară tranziția între corpurile de bază și cele suspendate. Pentru a încălzi atmosfera am integrat un corp cu rafturi deschise din pal natur în zona frigiderului și în zona insulei.

Living

Elementul central și cel de la care am pornit amenajarea living-ului îl constituie pianul, pe care propiretarii l-au dorit integrat în amenajare. Chiar dacă prin esență este un element ce te poartă cu gândul la interioarele clasice, acesta s-a integrat perfect în decorul nostru. Astfel, elementele moderne de mobilier alese pentru zona de TV și dining completează perfect această zonă. Pentru zona de TV  am ales o canapea generoasă, gri, iar pentru un accent de culoare am optat pentru un fotoliu galben.

Zona de dining

Fiind o zonă de trecere între bucătărie și living, era nevoie de un element deosebit care să o scoată în evidență. Astfel, am ales un corp de iluminat impozant, care constituie un capăt de perspectivă excelent.

Hol parter

Este un spațiu fluid, luminos, accesorizat cu tablouri de mari dimensiuni. Am ales mobilier cu mânere ascunse, tocmai pentru a nu atrage atenția asupra acestuia și să se treacă pe lângă el fără a-l observa.

Baie parter

Grupul sanitar ce deservește parterul a fost diferit tratat față de băile de la etaj. Fiind de dimensiuni mai reduse, am ales finisaje albe, lucioase, ce reflectă lumina și măresc vizual spațiul. Faianța 3D este elemental de accent din acest spațiu.

Hol etaj

Datorită spațiului generos, holul de la etaj l-am transformat în biroul de acasă. Tot în stil scandinav, simplu ca design și coloristică, mobilierul ales se integrează perfect în design. Pentru accesorizare am ales și aici câteva tablouri de mari dimensiuni.

Dormitoare copii

Primul dormitor a fost amenajat într-o schemă cromatică de roz-alb. Am ales vopea roz pentru pereți care vine perfect în completarea mobilierului simplu, alb. Deoarece spațiul disponibil pentru dressing-ul din spatele ușii nu era suficient de lat, am optat pentru un dressing mai puțin adânc dar mai lung pentru a putea acoperi necesitățile. Biblioteca cu design asimetric vine în completarea biroului ales.

 

Al doilea dormitor este o cameră luminoasă, cu un decor în stil nordic. Spațiul pentru citit este și aici prezent – am ales un fotoliu fuchsia care a venit perfect în completarea patului tapițat. Griul este culoarea dominantă aici – atât pentru tapițeria patului, cât și pentru bibliotecă.

 

Dormitor matrimonial

Amenajarea a fost gândită astfel încât să continue linia amenajării din întreagă casă – remarcăm și aici elemente scandinave îmbinate în cel mai natural mod cu elemente specifice unui interior clasic. Pentru pereți am ales o culoare mai deosebită – un arămiu – pentru a veni în completarea decorului. Patul gri și măsuța de make-up sunt alese în același stil nordic. Am ales să completam amenajarea cu câteva elemente mai deosebite – noptierele și oglinda – elemente ce aduc un plus de eleganță camerei.

Băi etaj

Simple, elegante, în culori neutre, ce completează perfect imaginea de ansamblu a amenajării. Regăsim ca elemente cada stand alone – element central; duș walk-in – element ce a devenit nelipsit din amenajări; cele două lavoare. Mozaicul auriu folosit deasupra lavoarelor aduce un plus de detaliu și eleganță spațiului. Băile de la etaj beneficiază de spații generoase și multă lumină naturală.

Rezultatul, un ambient echilibrat și plăcut, este conform așteptărilor proprietarilor.

 

Sursa poze: iDecorate