Categories
Design Idei

Amenajarea spațiului de studiu pentru copii – reguli generale

Dacă înainte de pandemia Corona Virus copiii aveau nevoie de un birou doar pentru a-și face temele, în această perioada cei mici vor petrece mult mai mult timp la un birou – indiferent că este vorba de teme, cursuri online sau jocuri pe calculator. De aceea trebuie să ții cont de câteva reguli astfel încât copilul să aibă o poziție dreaptă și corectă la birou, iar atmosfera să fie plăcută astfel încât să stimuleze creativitatea.

Piesele de bază – biroul și scaunul

Fără dar și poate, elementul principal și central atunci când vine vorba de spațiul de studiu pentru copii este biroul. Acesta trebuie să fie spațios, cu multe sertare si să aibă o înălțime optimă pentru statura copilului. Recomandarea noastră este alegerea unui birou cu înălțime ajustabilă, astfel încât, o dată cu creșterea copilului, cel mic să aibă o poziție la fel de corectă la birou ca înainte, iar părinții să nu fie nevoiți să cumpere alt birou.

Copilul va stă cu siguranță cel puțin două ore pe zi la birou, astfel că este nevoie de un scaun confortabil, de preferat unul ortopedic, fără brațe și cu spătar puțin curbat. De asemenea, este foarte important ca scaunul ales să aibă mai multe opțiuni de ajustare, astfel încât să poată fi folosit foarte ușor de către copil.

Lumina

Lumina joacă un rol esential în zona de studiu, de aceea este recomandat ca biroul să fie amplasat la fereastră. Acest lucru va permite copilului să învețe cu ajutorul luminii naturale și privirea va fi îndreptată către exterior, fapt extrem de benefic în dezvoltarea psihică a celui mic, dar și asupra mușchiului ochilor. Totuși, indiferent de amplasarea biroului, este nevoie de câteva surse de iluminat suplimentare, cum ar fi o lampa de birou reglabilă.

Depozitarea

Existența câtorva spații de depozitare în zona de studiu este necesară, atât pentru menținerea ordinii cât și pentru a influența nivelul de productivitate. Așadar, poți amplasa lângă birou un corp tip bibliotecă cu multe rafturi unde copilul își poate pune cărțile; de asemenea, poți opta și pentru cutii de ornament pentru depozitarea altor rechizite.

Culorile

Recomandarea noastră este alegerea unor culori neutre pentru amenajarea spațiului de sudiu pentru copii. Astfel, pentru pereți poți folosi alb, gri sau bej, iar pentru mobilși și accesorii culori pastelate. Psihologii au demonstrat că maro și galben stimulează concentrarea și activitatea cerebrală.

 

Zona de studiu trebuie să creeze o atmosferă liniștită și relaxantă, gândită astfel încât să promoveze interesul pentru învățare. Este recomandat ca biroul să fie poziționat lângă fereastră pentru ca cel mic să beneficieze de cât mai multă lumină naturală. Pentru crearea spațiului de învățare este nevoie de un birou potrivit ca mărime astfel încât să încapă pe el tot ce este nevoie și un scaun confortabil care să susțină o poziție corectă a coloanei vertebrale.

Sursa poze: Pinterest