Categories
Idei Noutati

Sfaturi și idei pentru amenajarea mesei de Paște – articole esențiale

Paștele este una dintre cele mai importante și frumoase sărbători de peste an. Dincolo de însemnătatea religioasă a acestei sărbători, foarte mulți dintre noi așteptăm Paștele pentru a ne reuni cu familia și a ne bucura de masa festivă împreună cu cei dragi. Și chiar dacă anul acesta va fi o sărbătoare atipică pentru mulți dintre noi din prisma faptului că nu vom putea să ne vizităm familia, putem totuși să ne bucurăm de această sărbătoare și să aducem spiritul acesteia la noi acasă prin amenajarea mesei.

Dincolo de eleganță, masa de Paște trebuie să fie veselă. Pe lângă ouăle roșii, pasca și cozonacul, nu ai nevoie de ornamente și obiecte de decor scumpe, ci doar de câteva elemente simple care vor aduce un aer de sărbătoare mesei. Îți prezentăm câteva idei de amenajare a mesei de Paște și articolele esențiale de care ai nevoie.

Amenajarea mesei în stil rustic

Pentru un decor rustic, trebuie să ții cont de câteva aspecte: natură, lemn, culori naturale și tacâmuri simple. Așadar, alege farfurii albe, simple, fără alte aplicații și culori, tacâmuri argintii și suporturi de farfurii din iută. Alege să decorezi masa cu lumânări înalte, albe și sfetnice din marmură, flori naturale albe, plante verzi și decorațiuni din lemn.

Decor Minimalist

Pentru o amenajare minimalistă, ai nevoie de o masă de lemn sau de o față de masă albă din in, farfurii albe, bej sau o combinație între aceste două culori, pahare din sticlă cât mai simple, tacâmuri negre și plante verzi. Pentru a completa decorul, adaugă pe fiecare farfurie un șervet din in, o crenguță înmugurită sau înflorită și un ou roșu.

Primăvara pe masa ta

Pentru un decor plin de culoare, alege în primul rând flori de sezon cât mai colorate – mov, galbene, roz. Acestea vor aduce un aer primăvăratic mesei. Alege o față de masă simplă pentru ca farfuriile să iasă în evidență. Optează pentru farfurii colorate sau cu model floral, pahare de sticlă și tacâmuri aurii. Lumânările nu ar trebui nici ele să lipsească de pe masă – alege lumânări colorate sau albe, sfetnice argintii și decorațiuni de porțelan în formă de iepuraș. Șervețele cu inele aurii sau argintii vor da un aer elegant mesei.

Ouăle roșii, drobul, pasca, cozonacul și toate celelalte bucate tradiționale ne umplu casa cu arome îmbietoare, iar fiecare dintre noi așteaptă cu nerăbdare momentul în care ne vom așeza la masă. Și pentru că au mai rămas câteva zile până la sărbătoarea Învierii Domnului, noi sperăm că ideile pe care ți le-am prezentat te vor inspira.

 

Sursa poza: Pinterest