Categories
Design Idei Uncategorized

Tips & tricks pentru decorarea casei de Crăciun

De îndată ce trecem de jumătatea lunii Noiembrie, începem să ne gândim la cea mai frumoasă perioadă din an – Crăciunul – și la tot ce aduce această sărbătoare: brad împodobit, decorațiuni strălucitoare, culoare și magie. Nimic nu ne pregătește mai bine pentru Crăciun decât decorațiunile, acestea aducând în casă magia sărbătorilor. Nu ne putem imagina Crăciunul fără globuri sau instalații, asta e sigur. Așa că haideți să începem amenajarea casei de Crăciun!

Începe cu o curățenie generală!

Cel mai important pas în decorarea casei de Crăciun este curățenia. Degeaba ai o casă cu decorațiuni frumoase dacă este dezordonată. Șterge pragul, donează lucrurile pe care nu le mai folosești, spală geamurile pentru a permite luminii să între în casă, aranjează draperiile și covoarele și dă un aer proaspăt întregii locuințe.

O intrare în spiritul sărbătorilor

Primul lucru pe care îl vezi la o casă este intrarea. Așadar, adu spiritul sărbătorilor de iarnă în casa ta încă de la intrare și acordă o atenție aparte acestui spațiu. Decorează ușa de la intrare cu o coroniță din brad sau alte accesorii de Crăciun, dar nu exagera cu decorațiunile – alege ceva simplu și de efect.

Atmosferă primitoare și călduroasă

În perioada iernii, cu toții preferăm să petrecem mai mult timp în casă, într-o atmosferă cozy și primitoare. Pernele pufoase, paturile din materiale moi și covoarele aduc în casă sentimentul de confort și căldură. Alege perne decorative cu motive de Crăciuni, covorașe pufoase și pături tricotate în culori specifice sărbătorilor de iarnă – roșu, auriu, verde.

Pentru a aduce și mai mult spiritul sărbătorilor în casa ta, lumânările sunt decorațiunile perfecte pentru a crea acea atmosferă primitoare. Alege sortimentele parfumate, cum ar fi cele cu aromă de vanilie, portocale sau scorțișoară și integrază-le în suporturi festive.

Lumina

Elementele cheie în decorarea casei de Crăciun sunt luminile. Alege instalații cu becuri și luminițe mici pentru a crea o atmosferă mai caldă și primitoare. Pentru geamuri poți crea efectul de perdea de lumini din instalații specifice sau poți realiza un brad din beculețe și instalații. Pentru un plus de atmosferă festivă, adaugă instalații și în jurul patului sau la tocurile ușilor.

Adu mai aproape Crăciunul decorând casa în spiritul sărbătorilor alături de cei dragi. Ia cu tine o cană de ciocolată caldă, fursecuri, pune pe fundal colinde și poți începe amenjarea casei de Crăciun.

Sursa poze: Pinterest