Bradul de Crăciun este elementul central în orice casă pe parcursul Sărbătorilor de iarnă, aducând bucurie și magie. Îl împodobim cu toții, de la mic la mare, sub el găsim cadourile în dimineața zile de Crăciun și tot bradul este în centrul atenției când vine vorba de fotografiile cu tematică de iarnă. Dar trebuie să știi că pentru un brad reușit nu sunt suficiente ornamentele frumoase și multe luminițe, așa că am pregătit câteva trucuri pentru un brad de Crăciun reușit.
Cumpărăturile
Primul pas este alegerea bradului perfect. Nu trebuie să fie un brad înalt, arată foarte bine și unul mai mic dar bogat în ramuri. O opțiune la îndemână pentru multe persoane este achiziționarea unui brad articifial – este o alegere ideală pentru că investești o singură dată si te bucuri de brad mai mulți ani. Dacă totuși ești adeptul unui brad natural, recomandăm alegerea unuia în ghiveci pe care îl poți replanta la începutul primăverii.
Următorul pas este alegerea decorațiunilor în funcție de tematică sau paleta de culori. Recomandăm să optezi pentru culori specifice Crăciunului (roșu, auriu, argintiu, alb) dacă îți dorești ca anul următor să nu mai investești în alte ornamente. Pentru un aspect natural și simplu, poți alege ornamente din lemn – sunt foarte multe opțiuni pe piață și îți spunem sigur că rezultatul final este unul deosebit. O altă paletă cromatică care este din ce în ce mai des întâlnită este combinația de tonuri de maro cu bej.
Dacă tot suntem la decorațiuni, îți recomandăm să achiziționezi globuri de diferite forme și mărimi și să nu le alegi doar pe cele mari. Spre exemplu, globurile alungite sunt perfecte pentru brazii mici. Nu uita de instalațiile luminoase – sunt și ele foarte importante dacă îți dorești un brad perfect. Recomandarea noastră este să alegi instalții simple, cu becuri mici și albe și fir verde.
Împodobirea pas cu pas
Primul lucru de care trebuie să ții cont este amplasarea bradului – știm, nu îl poți pune în mijlocul camerei, însă evită să îl ascunzi după bibliotecă sau canapea. Găsește-i un loc în care să se vadă în toată spendoarea lui.
Când împodobesti bradul, începe cu instalația luminoasă – aranjează luminițele de la vârful bradului către bază dispunându-le uniform si lasă loc la vârfurile ramurilor pentru restul ornamentelor.
Ghirlandele și mărgelele metalice sunt cele pe care le poți pune în brad după ce instalația luminoasă este aranjată. Nu te axa însă foarte mult pe aceste tipuri de decorațiuni și nu încarcă bradul cu beteală groasă.
Acum urmează vârful – fie că e fulg de nea, înger sau alt tip de ornament, optează pentru unul care să se potrivească tematicii și cromaticii alese.
Următoarele decorațiuni sunt globurile, clopoțeii și celelalte decorațiuni – fă grămezi penru fiecare tip de ornamente și dispune-le uniform în tot bradul pentru a crea o alternanță plăcută. Începe de la vârf spre bază. Ornamentele mai prețioase pune-le în partea de sus. Nu lăsa totul la vârful crengilor, mergi si spre tulpina bradului pentru a crea un decor în profunzime.
Ține cont de aceste sfaturi, evită excesele și optează pentru o cromatică simplă, alege un brad potrivit locuinței tale și cu siguranță vei avea un brad ce Crăciun că în povești.
Sursă foto: Pinterest