Categories
Uncategorized

Lemnul chiar face diferența

Am povestit de-a lungul timpului despre ceramică, despre culori, texturi, camere de copii și câte și mai câte dar niciodată despre lemn. Ne-am dat seama recent că deși îl iubim și îl tot recomandăm clienților noștri, nu am împărtășit cu voi de unde aceste sentimente pentru el. Vom scrie deci, timp de câteva minute bune de citire, credem noi, mai ales despre mobilierul din lemn masiv, atât de impresionant și cu personalitate.

Începem prin a vă spune că noi, de fiecare dată când pășim într-un atelier, atingem lemnul. Este acea conexiune autentică pe care o poți avea cu un material, pentru că lemnul, mai mult ca orice, transmite. Iar această relație de empatie dintre oameni și lemn se transmite mai departe și în interioare, atunci când proiectele sunt gândite ca atare de către arhitecți. Iar împreună cu acestea, să nu uităm cât contează mobilierul realizat la comandă, astfel încât să existe spații inteligente, cromatică, sisteme pentru depozitare, îmbinare între toate elementele și, desigur, amprenta proprietarilor.

Sunt multe locuințe care amintesc de Bucureștiul interbelic prin arhitectura specifică perioadei. Proprietarii vor să păstreze farmecul acelei perioade în care parchetul din lemn masiv este recondiționat iar mobilierul continuă povestea. Din simplul motiv că unele lucruri sunt pur și simplu făcute să rămână împreună.

Bibliotecă din lemn realizată la comandă de Elvila, detalii aici

Recunoaștem că ne plac la nebunie bucătăriile cu note retro în care găsim și elemente din contemporan. Rezultatele sunt, în cele mai multe cazuri, cu un efect wow. E important să gândim mobilier la comandă, mai ales în bucătării, pentru că aici avem întotdeauna nevoie și de funcționalitate, avem nevoie să ascultăm nevoile clienților. Avantajul lemnului într-o bucătărie, la nivel estetic, este că spune mai multe decât oricare alt material. Detaliile, ornamentele, personalizarea, vor aduce întotdeauna un plus, vor comunica, vor transmite.

Mobilă de bucătărie de culoare albă, realizată la comandă de Elvila, detalii aici.

Această bucătărie este cel mai bun exemplu de mobilier în stil clasic, cu detalii moderne prin peretele cu plăci ceramice în stilul metro style, extrem de populare și în proiectele de amenajări interioare în ultimii ani. Este un tip de mobilier care pe noi ne poartă cu gândul în Italia sau în Franța, unde accentul se pune pe acest stil retro, pe lumină, pe calitate, pe notele personale, aduse de proprietari în amenajare.

Lemnul masiv poate uneori îngreuna. Dar doar dacă mobilierul este ales greșit față de restul elementelor dintr-o cameră. Albul va fi întotdeauna spațios, chiar și în camere mici. Iar aici, știm deja că nimic nu însufletește mai mult decât detaliile. Nu vă feriți să alegeți retro nici măcar când spațiul nu vă permite prea mult mobilier, pentru că stilul franțuzesc va aduce un plus de frumusețe chiar și cele mai mici încăperi.

N-am ales întâmplător acest dormitor din lemn masiv cu tapițerie albastră ce trimite la motive clasice pariziene și transmite confort într-un decor prețios.

Cel mai bun exemplu este acest mobilier la comandă , de culoare albă și tapițerie în stil clasic, realizat de Elvila cu atenție chiar și la cele mai mici detalii, despre care știm că fac întotdeauna diferența.

Poate nu ne veți crede, dar noi chiar iubim mobilierul clasic modern, interioarele retro, tapițeriile ce ne poartă cu gândul în Parisul anilor ’50, tapetul vintage. Pentru că toate acestea sunt, mai mult ca orice altceva, dovada unei conexiuni cu trecutul pe care noi îl respectăm și îl iubim, ne inspirăm din el și nu-l putem ignora nicicum.

Mobilier realizat la comandă de Elvila, detalii aici.

Mobilier realizat la comandă de Elvila, detalii aici.

Mobilier realizat la comandă de Elvila, detalii aici.

Ideea de a scrie un articol despre mobilierul din lemn masiv a apărut după ce am vizitat săptămânile trecute showroom-ul Elvila, renumit, mai ales, pentru producția de mobilier de calitate de aproape 30 de ani.