Categories
Design Idei Noutati

Design interior cabinet stomatologic – 5 principii de urmat

 

Daca va doriti obtinerea unui design interior de succes, modernizarea sau extinderea spatiului pentru cabinetul stomatologic, va recomandam planificarea in amanunt a spatiului.

Pe masura ce incepeti amenajarea interioara a cabinetului stomatologic, luati in considerare cele cinci principii esentiale pentru obtinerea unui design de interior realist si functional pentru cabinetul dvoastra.

 

1. Design interior cabinet stomatologic -Principiul 1 –  Respecta obiectivele stabilite
Inainte de inceperea efectiva a proiectului de amenajare interioara pentru cabinetul stomatologic, indiferent daca este vorba de o amenajare de la zero sau doar de o mica imbunatatire a spatiului,
este important sa intelegeti care sunt obiectivele dvs. de afaceri pentru acest proiect.

 Prin noul proiect de design interior al clinicii doriti sa rezolvati o problema functionala sau doriti extinderea capacitatii? Aveti o viziune clar stabilita pentru cabinet pe care doriti sa o integrati in design-ul interior al clinicii prin noul proiect de amenajare interiorara – de exemplu – doriti sa creati mai mult spatiu pentru tratarea concomitenta a mai multor pacienti; doriti implementarea unui nivel superior de de tehnologie; o functionalitate mai diversa a spatiului dedicat cabinetului stomatologic sau pur si simplu doriti creearea unui mediu deschis si prietenos prin noul concept de design interior al clinicii de stomatologie.

Un design interior eficient va reflecta viziunea dvoastra cu privire la intreaga practica si va sprijini obiectivele prezentate in planul de afaceri.

Succesul unei amenajari interioare de succes pentru un astfel de spatiu sta in gandirea, planificarea minutioasa a spatiului clinicii dentare si intelegerea pe deplin a proiectului.Cu cat intelegeti mai bine obiectivele , cu atat mai coerent va fi si proiectul de design interior al clinicii stomatologice.

2. Design interior cabinet stomatologic –Principiul 2 –  Obtinerea echilibrului functional

Obtinerea echilibrului functional in proiectul de design interior inseamna incorporarea principiilor de design, integrarea tehnologiei si a design-ului ergonomic, toate in limitele bugetului propus.

Integrarea acestor elemente in proiectul de design interior al clinicii, duc catre obtinerea unui proiect de amenajare interioara echilibrat, functional, ce va exprima viziunea personala stabilita in planul anterior si va satisface in mod eficient nevoiel pacientilor dvoastra.

Pentru obtinerea acestui echilibru in proiectul de design interior al clinicii de stomatologie, va recomandam sa apelati la specialisti in proiectare pentru a va asigura de abordarea adecvata si implementarea celor cinci principii.

Va recomandam sa nu faceti rabat la acest capitol, deoarece echilibrul functional al spatiului poate determina eficienta cabinetului, confortul pacientului si nu in ultimul rand, satisfactia angajatului – toti factorii cheie ce contribuie la nivelul general de productivitate.

3. Design interior cabinet stomatologic –Principiul 3 –  Foloseste ca baza un plan 2D optimizat eficient

Planul 2D al spatiului reprezinta o componenta cheie in cresterea eficientei si construirea unui concept de design interior efficient al cabinetului stomatologic.

.Daca prin noul proiect de design interior al clinicii stomatologice – va doriti obtinerea unui spatiu mai larg de miscare, dar totusi nu foarte vast in care sa pierdeti timp, aveti nevoie de obtinerea unui echilibru intre fluxul unei circulatii eficiente si miscarea confortabila intre spatiile de lucru, atat pentru personal cat si pentru pacienti, de la spatii publice, la cele private.

Pentru obtinerea unui plan 2D optimizat maxim, asigurati-va ca noul plan propus in proiectul de design interior al spatiului poate sustine si sprijini strategia de crestere si dezvoltare a afacerii si de eficienta acestuia pe termen lung. Un plan bine optimizat trebuie sa permita adaugarea in timp a echipamentelor sau adaptarea spatiului la cresterea numarului de pacienti,

 

4. Design interior cabinet stomatologic –Principiul 4 –  Echipamente de ultima tehnologie

Mentinerea la zi cu tehnologia in domeniul clinicilor stomatologice este o modalitate de a ramane competitiv in aceasta piata.

Utilizarea tehnologiei actualizate nu numai ca imbunatateste nivelul de competenta generala al cabinetului stomatologic,atat din punct de vedere al design-ului cat si al functionalitatii, dar comunica si pacientilor  in mod eficient ca vor primi maximum de atentie si grija din partea dvoastra.

Tehnologia avanseaza foarte rapid si in domeniul stomatologiei, deci acum este un moment excelent sa incorporati in noul concept de design interior al cabinetului stomatologic noi tehnologii si platforme digitale. In acelasi timp, nu numai echipamentele electronice includ tehnologii de ultima generatie. Echipamentele pot fi si ele foarte complexe, pot include de la radiologie digitala integrata si pana la scaunele ergonomice pentru pacienti, scaune ce sporesc nu numai confortul pacientilor ci si al medicului si al echipei aferente.

Este demonstrat faptul ca un cabinet stomatologic ce investeste intr-un design interior eficient al spatiului si in tehnologii de ultima generatie, se va dezolta indiferent de starea economiei; in timp ce acele afaceri ce se opun tranzitiei la noile echipamente si tehnologii se vor lupta din greu pentru supravietuire.
Va recomandam integrarea tehnologiilor de ultima generatie in design-ul interior actual al cabinetului stomatologic.

5. Design interior cabinet stomatologic –Principiul 5 –  Concept de design interior profesional si atragator

De obicei, unul dintre principalele motive cheie pentru crearea unui nou concept de design interior, renovarea sau modernizarea cabinetului stomatologic este dorinta de a crea o imagine mai actuala si atractiva.

Este foarte important ca amenajarea interioara a cabinetului stomatologic sa devina atractiva pentru pacienti, sa exprime profesionalism si incredere.

Pacientii ce apeleaza pentru prima data la serviciile clinicii nu au o modalitate de a evalua calitatea serviciilor furnizate si vor lua in considerare alti factori tangibili si supusi evaluarii. In acest context, primul impact al clientului este cel cu design-ul interior al clinicii stomatologice. Mediul fizic cu care pacientul intra in contact poate comunica nivelul de excelenta si incredere al cabinetului stomatologic. Un design interior simplu, curat si cald, vor insufla pacientului increderea necesara.

 

Daca veti respecta aceste cinci principii de baza pentru design-ul interior al cabinetului stomatologic veti obtine o amenajare interioara si o reteta garantat de success pentru afacerea dvoastra.