Categories
Design Idei Noutati

Design interior garsoniera transformata in apartament de doua camere

Design interior garsoniera transformata in apartament de 2 camere.

Garsoniera este situata in Bucuresti, intr-o zona centrala. Suprafata este generoasa pentru o garsoniera, 43 mp.

Punctele forte ale spatiului ce au facut posibila obtinerea unui proiect de design interior deosebit, au fost urmatoarele: pozitionarea la ultimul etaj – pozitionare ce a permis modificarea instalatiilor; spatialitatea si luminozitatea garsonierei.

Dar, ca orice spatiu, a avut si puncte slabe ce au ridicat  probleme in amenajarea interioara a spatiului – compartimentare de bloc vechi, spatii irosite neexploatate corespunzator. Acestst proiect a constituit o custom-paper-writing.com/blog/market-analysis-report provocare atat pentru noi cat si pentru firma ce s-a ocupat de implementarea proiectului  CorpConstruct. Cu ajutorul profesionistilor s-au luat cele mai bune decizii si astfel spatial a putut fi eficientizat la maxim.

Tema proiectului de design interior primita din partea clientului – recompartimentare eficienta, obtinere 2 camere (living+dormitor in locul unei singure camere pentru a-i creste valoarea si a oferi mai multa intimitate), amenajare interioara moderna, finisaje speciale, optimizare spatiu. S-a dorit obtinerea unei amenajari interioare moderne cu influente scandinave.

Am creat conceptul de design interior, pornind de la pardoseala albastra din rasina epoxidica, pe care clientul si-a dorit-o foarte mult.

In completarea acesteia am creat un mobilier simplu, alb cu accente din lemn, mobilier practic si usor de intretinut intr-un apartament destinat inchirierii.

Culorile folosite in design-ul apartamentului au fost la  baza culori reci- alb, albastru, gri antracit, incalzit de accentele portocalii dar si de insertiile de lemn aplicate pe MDF-ul alb .

Design interior Living–  Stil modern, un interior vesel si colorat, ce aduce multa buna dispozitie. A fost aleasa o canapea galbena, in contrast cu pardoseala albastra/gri din rasina epoxidica.

Peretele din caramida aparenta, aduce amenajarii interioare o nota industriala si o vibratie aparte.

Pentru accesorizare s-au folosit elemente grafice – ex covorul cu zig-zag alb negru

Buturuga folosita ca side table completeaza seria elementelor de mobilier speciale folosite in design-ul acestui apartament. 

Mobilierul a beneficiat si el de un design special si a fost executat la comanda dupa specificatiile noastre.

                               

Design interior  Bucatarie – Bucataria a fost relocata in locul holului. S-a optat pentru electrocasnice incorporabile pentru a eficientiza spatiul. Frigiderul incorporabil are alaturi un corp de dulap in care se regasesc un cuier si un pantofar.

 

Design interior Baie –Am dorit sa continuam linia abordata in restul apartamentului.

S-a folosit o faianta alba 3D, iar in completarea ei o faianta simpla gri. Pentru a incalzi ambientul s-a ales o gresie cu aspect de lemn si un mobilier colorat cu accente de galben solar.

Imaginea obtinuta este in ton cu restul amenajarii, vesela si calda.

Design interior Dormitor – Dormitorul a fost amenajat in locul fostei bucatarii.

Culorile folosite in amenajarea spatiului sunt aceleasi ca in restul apartamentului: gri antracit pentru mobilier, cu accente de portocaliu.

Pentru pereti am optat pentru vopsea lavabila colorata. Linia grafica galbena, aduce dinamism interiorului .

Garsoniera a beneficiat de o amenajare interioara integrala. S-a inlocuit tot, incepand de la instalatii termice, sanitare, electrice, pana la finisaje si mobilier; pentru a corespunde noului concept de design interior al spatiului. Asa cum mentionam anterior, desi este un spatiu mic, provocarile au fost nenumarate.

Firma de constructii (CorpConstruct) contractata de proprietar s-a ocupat de toate lucrarile necesare transformarii acestui spatiu, astfel coordonarea si comunicarea intre architect-client-constructor fiind cu mult simplificata.

S-a ales o pardoseala autonivelanta, ce nu a avut nevoie de profile de trecere sau intreruperi intre camere. Astfel a fost obtinuta continuitatea vizuala atat de necesara in amenajarea spatiilor mici.

Deasemenea, pentru a nu “sufoca” spatiul, s-a ales un mobilier compact, fara manere vizibile ce da impresia unui perete dar in spatele caruia se “ascunde” un dressing generos  –  design interior living