Categories
Uncategorized

Idei de amenajare pentru Crăciun

Entuziasmul general din luna decembrie se datorează unui lung șir de bucurii, de la fericirea copiilor, vacanța de iarnă, trecerea într-un nou an și până la decorațiunile care abundă în tot orașul. Mulți au un buget special doar pentru amenajarea casei și reușesc să dea viață unor povești impresionante. Noi credem că există o serie de reguli pentru o amenajare care să scoată chiar și cele mai banale decorațiuni din anonimat.

Mergi pe linia simplă

Sărbătorile sunt despre bucuria de a împărtăși, despre spiritual mai mult decât material. Alege cât mai puține decorațiuni dar care să se potrivească între ele și gândește-te doar la anumite locuri ale casei în care ele se încadrează perfect. Cele mai inspirate idei pentru Crăciun rămân coronițele realizate fie din crenguțe de brad sau de vâsc, fie din diferite tipuri de lemn.

coronitaConcentrează-te pe amenajarea mesei

Masa de Crăciun, împreuna cu bradul, reprezintă cele mai importante detalii pentru o sărbătoare perfectă. Masa de Crăciun poate avea accesorii în alte culori decât cele tradiționale: roșu sau auriu. Poți alege jocuri grafice de alb și negru, roz pal sau albastru.

aranjamente de CrăciunAlege decorațiuni cât mai naturale

Crenguțele sau ghirlandele pot fi împodobite cu citrice confiate, ceea ce va scoate în evidență un decor cât mai simplu dar extrem de chic, cu miros proaspăt, perfect pentru zilele reci din decembrie.

orangsIeși din tipare

Noi insistăm asupra ideii că o casă trebuie să aibă personalitate, să aibă multe în comun cu dorințele și preferințele celor ce locuiesc în ea. La fel va fi și amenajarea de sărbători. Găsește o idee care să-ți aparțină și care să fie cu totul ieșită din comun, cum ar fi să agăți globuri de sticlă de candelabrul din living.

globuri

Nu uita de magie

O vorbă faimoasă spune că “nu ești niciodată prea bătrân ca să crezi în magie”. Gândește-te la un obiect care să amintească de poveștile bunicilor și integrează-l în amenajarea ta de Crăciun. Noi recomandăm o sanie de lemn sau un felinar.

sanie

Cumpără flori naturale

De fiecare dată când pregătim o încăpere, nu uităm să cumpărăm și flori naturale. Un decor inspirat este cel care integrează flori proaspete cu decorațiunile tradiționale.

flori-de-craciun

Sursa foto: Pinterest