Categories
Uncategorized

Un apartament din București care alungă monotonia

Deja apărut în numărul de octombrie al revistei “Casa și grădina”, acest frumos apartament din București are o poveste pe care chiar ne-am dorit să o împărtășim cu voi. Proprietarii au devenit între timp prietenii noștri și tocmai din acest motiv rezultatul final este exact așa cum ne-am imaginat.

Când ne-am cunoscut, ei ne-au povestit că vor culoare și mult spațiu pentru depozitat, noi am insistat pe calitate și pe detalii aproape de perfecțiune. Apartamentul fusese deja renovat, astfel că am decis să păstrăm ușile din interior dar să schimbăm linia amenajării interioare. Gresia din bucătărie și parchetul închis la culoare din restul camerelor au fost inlocuite cu un nou parchet, gri deschis.

_mgt8354-copy

Am ales împreună culorile de bază: gri, ocru și turquoise. De aici a pornit întreaga amenajare iar proprietarii au respectat întru totul proiectul propus de noi. Am colindat împreună prin showroom-uri și magazine pentru a găsi “griul” perfect, și nuanța potrivită de mobilier. Fiecare dintre ele trebuie să se îmbine într-o armonie perfectă, în așa fel încât culorile să nu difere deloc între ele. Pentru mobilier am lucrat împreună cu echipa de la Kubik Design, cei care au avut grijă ca în final fiecare parte din mobilier să respecte culorile decise împreună cu proprietarii și combină MDF alb lucios cu accente turquoise, ocru și mov, în cazul dormitorului.

_mgt8391-copy _mgt8411-copy

Pentru living am ales un covor cu motive geometrice de la Ikea. Perdelele au fost realizate pe comandă în așa fel încât să fie cât mai aproape de simularea noastră iar spațiile libere din bibliotecă încă așteaptă să fie completate cu desenele Carlei, micuța de 5 ani a familiei. Scaunul este proprietatea lui Pufi, cel mai nou membru al familiei, o pisică de doar 6 luni.

_mgt8348-copy          Pufi a fost vedeta ședinței foto, când apăruse în viața proprietarilor doar de o săptămână 

Bucătăria este și ea realizată în așa fel încât să mascheze toate elementele mai puțin estetice. Centrala de apartament stă ascunsă într-o piesă de mobilier iar caloriferul este mascat de blatul de corian turnat în care au fost tăiate găurile de aerisire. Chiuveta este turnată și este suficient de mare și adâncă, exact așa cum și-au dorit-o proprietarii. Peretele a fost placat cu sticlă albă iar piesa noastră preferată este masa din bucătărie. Asta pentru că ea poate fi utilizată atât lipită de perete dar și ca masă de mijloc, datorită unui sistem inteligent de rotire gândit de Kubik Design.

_mgt8428-copy _mgt8455-copy

_mgt8450-copy                               Această piesă de mobilier maschează centrala de apartament 

Poate că suna deja a clișeu că nouă ne plac apartamentele care să arate ca acasă, dar acesta este sentimentul pe care l-am simțit când ne-am reîntâlnit cu proprietarii după finalizarea proiectului. Încă de la intrare, totul este super confortabil, colorat și luminos, departe de sentimentul de tristețe al blocurilor gri și monotone ale Bucureștiului.

_mgt8460-copy

_mgt8485-copy