Categories
Design Idei Noutati

Tendințele toamnei în design-ul de interior

Ultimele luni ale lui 2016 aduc cu ele interioare cu elemente care spun o poveste de autenticitate și atemporalitate, fără a fi ostentative. Rămânem prezenți tot pe teritoriul formelor geometrice în țesături, sticlei de artizanat și metalelor prețioase, nuanțelor pastelate și modelelor ce imită marmura. Majoritatea tendințelor de culoare cuprind varietăți de albastru, printre care mult iubitul turquoise, griuri, indigo și auriu.

Claire-Paquin_Billington_Family-Room-Sectional.jpg.rend.hgtvcom.966.6442015 a fost, fără îndoială, “anul cuprului” în interioare, an ce l-a introdus drept metalul momentului dar 2016 a adus o notă de rafinament prin piese bine alese ca accente ce creează un aspect plin de farmec. Este momentul unor interioare sofisticate, bogate în suprafețe și culori. Camerele pot fi create dintr-o paletă de una sau două culori și, mai degrabă decât o încărcare inutilă de mobilier, fiecare piesă va fi o declarație de stil. Modelele împrumutate din lumea modei, cu imprimeuri tropicale, rămân și în această toamnă alegeri inspirate.

A existat o mișcare reală față de utilizarea modelelor geometrice în podele, într-o gamă de materiale, de la dale de lemn pictate la ceramică sau ciment. Fie că vorbim de negru puternic și alb sau redate în spectru complet de culori, aceste soluții extrem de creative sunt în centrul atenției în acest sfârșit de an! Să nu uităm însă și de ideile pline de nostalgie din industria de design. Vom vedea întoarcerea layout-urilor tradiționale, printurilor dar și a imprimeurilor florale neobișuite, de la buchete la modele de frunze îndrăznețe.

Tendinta acestui sezon este de a flirta cu simplitatea, cu materialele naturale, cu spațiile neîncărcate, cu obiectele artizanale și formele de bază. Într-o lume a consumului excesiv și cantității împotriva calității, acest lucru pare să reprezinte o schimbare binevenită care va prospera în următorii ani.

Să nu uităm că decorațiunile interioare vor împrumuta întodeauna din tendințele industriei de fashion, și ce poate fi mai frumos decât o casă care să-ți semene în totalitate.

 

Sursa foto: https://www.amara.com/luxpad/interior-design-trends-2016/

Pinterest

http://www.hgtv.com/design/decorating/design-101/designers-share-the-top-trends-that-should-be-on-your-radar-pictures