Categories
Design Idei Noutati

Idei pentru amenajarea interioara a mansardei

Am putea scrie atat de multe cuvinte sa descriem cat de mult ne plac mansardele si cat de multe solutii se vor gasi pentru cel mai fascinant loc dintr-o casa. Ne vom rezuma, insa, in a va povesti de ce ne plac si cum le putem amenaja in cel mai usor dar creativ mod.

attic10

 

Am descoperit ca romanii inteleg din ce in ce mai mult importanta de a integra mansarda in amenajarea locuintei si de a ii oferi atentia pe care aceasta o merita. Pentru ca ea este, fara indoiala, cea mai atragatoare incapere atunci cand are parte de un design pe masura si iese din anonimat, dat fiind faptul ca pentru foarte multi ani, romanii i-au gasit o singura utilizare: spatiu pentru depozitare lipsit de personalitate.

attic8

attic1

 

Mansarda are un farmec aparte pentru ca ofera sentimentul de caldura si intimidate iar proiectarea acesteia vine cu multe provocari. Cele mai importante detalii pe care ar trebui sa le cunoasca oricine doreste sa amenajeze aceasta incapere sunt reprezentate de faptul ca spatiul dintre tavan si podea este extrem de versatil iar lumina acestei camere este unica, deci permite o amenajare pe masura. Nu exista piedeci sa te  poata opri sa o transformi in camera visurilor tale, fie ca ti-ai imaginat un dormitor, un birou sau un spatiu potrivit unei expozitii.

attic7

attic9

Ai sansa de a alege sa pozitionezi o baie extrem de chic ce va functiona perfect cu mansarda, cu o estetica eleganta si simetrica fie cu fereastra, fie cu cel mai scazut punct al acoperisului.

attic6

Daca alegi sa pozitionezi un pat, nu trebuie sa uiti ca atunci cand camera este mica, nu inseamna ca si patul trebuie sa respecte aceeasi regula. In acest caz, lipsa mobilierului dar existenta unui pat cat de mare vor oferi sentimentul celei mai confortabile camere din casa.

attic11

 

Mansarda poate fi si un loc perfect pentru depozitare dar gandit in asa fel incat sa reprezinte o solutie extrem de placuta din punct de vedere vizual, cu mobilier realizat pentru a exploata extrem de avantajos fiecare spatiu disponibil.

attic4

Cel mai actual mod de a reamenaja o mansarda este cu accente industriale, cu parchet din lemn masiv sau rasina epoxidica, cu pereti cu placari de caramida si detalii din fier.

atticr5

 

Ne place atat de mult sa amenajam mansarda pentru ca ne da sentimentul atat de placut de joaca, sentimentul ca aceasta camera va capata o forma atat de speciala, cu semnatura caracterului celor ce locuiesc in ea.  Iar faptul ca exista zile in care ne petrecem timpul aici, ne poarta macar pentru cateva clipe, in copilarie. Si ce moment mai frumos decat acela sa poti simti iar magia specifica celei mai minunate perioade din viata?

 

attic2

 

 

 

Sursa foto: Pinterest