Categories
Design Idei

Sfaturi și idei – cum să alegi cele mai potrivite noptiere pentru dormitorul tău

De cele mai multe ori, atunci când vorbim de amenejarea dormitorului, cele mai multe persoane aleg un set complet de mobilier – pat, dulap, noptiera – care să aibă aceeași nuanță, stil și design. Aceste amenajări sunt tradiționale, nu lipsite de interes, însă piesele de mobile rămân fară personalitate. Așadar, am pregătit câteva idei și sfaturi pentru ca dormitorul să prindă un aer și o personalitate aparte prin noptierele alese.

Alege noptierele în funcție de stil și design

Noptierele au atât rol practic, cât și estetic. Fiind așezate de o parte și de alta a patului, noptierele atrag atenția, definind și completând zona de odihna. Poți să alegi noptiere diferite de stilul amenajării camerei, iar culoarea acestora poate să fie total alta față de cea a patului sau a altor piese de mobilier din dormitor. Dacă le decorezi cu câteva elemente de decor astfel încât să se coordonze, noptierele nici nu trebuie să fie identice.

Noptierele asortate cu patul? Nu este o regulă

Cele mai potrivite noptiere sunt cele care nu au același design cu cel al patului. Spre exemplu, poți evidenția patul cu noptiere în materiale contrastante, moderne, clasice, minimaliste. Optează pentru noptiere din lemn, cu aspect vintage, dacă patul este tapițat sau noptiere cu design industrial pentru un pat clasic, din lemn. Diferențele de culoare pot fi foarte ușor rezolvate cu perne decorative sau alte elemente de decor.

 

 

Noptiere sau…alte elemente de decor

Pentru un farmec aparte al dormitorului, alege să înlocuiești clasicele noptiere cu taburete, scaune, sau scări decorative. De asemenea, poți foarte ușor transforma o ladă veche din lemn într-o noptieră cu șarm. Se va potrivi de minune într-un dormitor rustic, minimalist sau shabby chic.

Noptierele nu trebuie să fie identice

Posibil să fii puțin reticent atunci când vine vorba de alegerea a două noptiere diferite care să încadreze patul, însă te asigurăm că atâta vreme cât dimensiunile sunt similare, iar design-ul, nuanța și materialul se coordonează, amenajarea va fi una armonioasă și dormitorul va avea un aer aparte.

Noptierele și utilitatea lor

Orice model de noptieră ai alege, aceasta trebuie să-și îndeplinească funcția. Optează pentru o noptieră cu spațiu de depozitare generos dacă știi că ai nevoie, cu sertare sau cu rafturi deschise. O noptieră practică poate să ocupe foarte puțin spatiu – trebuie doar să fii creativ: montează etajere sau rafturi pe perete, în dreptul patului, unde poți ține un pahar cu apă, o carte sau alte mici obiecte de decor. Așa poți înlocui clasicele veioze cu aplice de perete.

Așadar, cele mai potrivite noptiere pentru dormitorul tău depind de preferințele și nevoile tale. Așadar, fii creativ și ai încredere în simțul tău estetic atunci când amenajezi dormitorul, iar acesta va deveni o încăpere plină de personalitate și farmec.

 

Sursa poze: Pinterest