Categories
Design Idei

Tips and tricks – tipuri și modele de faianță pentru amenajarea băii

Amenajarea băii poate fi o adevărată provocare, mai ales când îți dorești un buget optimizat și un rezultat spectaculos. Există o varietate de modele de bai și multe modele de gresie și faianță, iar toate acestea ne îngreunează deciziile.

Faianța ocupă cea mai mare suprafață și creează prima impresie când intri în baie. De aceea, faianța reprezintă principala cheltuială când vine vorba de amenajarea unei băi. Așadar, am pregătit câteva sfaturi și idei în alegerea modelelor și tipurilor de faianță pentru baie.

Piatra naturală – pe lângă aspectul rafinat, piatra naturală are avantajul de a fi un material sustenabil și rezistent. Fie că alegi granit, marmură sau piatră naturală, alege un singur tip preponderent de piatră pentru a nu încărca pereții și pentru a păstra o estetică plăcută. De asemenea, poți păstra o singură culoare pentru tot spațiul sau poți opta pentru accente de culoare (nuanțe închise în anumite zone ale băii și mai deschise în alte zone).

Mozaicul – este fascinant prin modul în care reflectă lumina, dar și prin piesele mici în diverse nuanțe pe care le poți îmbina în diferite moduri. Poți opta pentru mozaic de ceramică, piatră sau sticlă, în funcție de stilul pe care vrei să-l creezi în baie. Mozaicul este o alege foarte bună dacă vrei să amenejezi o baie mică pentru că mărește vizual spațiul, dând senzația că încăperea este mai generoasă în dimensiune decât în realitate.

Plăci ceramice cu aspect metalic – extrem de versatil și igienic, metalul este perfect pentru amenajările băilor; în funcție de modul de integrare, plăcile ceramice cu aspect metalic oferă o notă sofisticată și elegantă sau dimpotrivă, o notă industrială. Plăcile ceramice cu aspect metalic sunt extrem de rezistente și durabile. Cu ajutorul plăcilor ceramice cu aspect metalic obișnuite poți crea un efect tridimensional sau un relief subtil, dar cu ajutorul mozaicului metalic pereții vor capăta un aspect sculptural și își va lăsa amprenta asupra întregului spațiu. Pentru un efect maximizat, alege un sistem de iluminat încorporat care să lumineze pe veriticală compoziția metalică.

Sursă poze: Pinterest