Categories
Design Idei Noutati

Our work – amenajarea unui apartament de trei camere

„A house is made of walls and beams. A home is built with love and dreams” – un citat cât se poate de adevărat. În rândurile care urmează vă vom prezența povestea amenajării unui apartament de 85mp în stil minimalist, dar în același timp modern, cu accente glam.

Fiecare amenajare a unui apartament este o provocare pentru noi, pentru că fiecare apartamanet are povestea lui. De această dată am amenajat un apartament cu 3 camere și bucătărie open space, proiectul având o durată de două luni și jumătate. În momentul preluării proiectului, apartamentul era deja finisat de către dezvoltator, însă am avut o amprenta de lăsat și aici – printuri, vopsea decorativă și accente cromatice. În amenajarea apartamentului ne-am axat în special pe vibe-ul pe care priveliștea și luminozitatea aparte de care apartamentul dispune, încercând să transpunem acest lucru în fiecare colț din casă. Clienta și-a dorit un apartament cu design atemporal, minimalist dar în același timp modern, care să îi reflecte personalitatea și energia.

Apartamentul era deja finisat, așa că am integrat conceptul nostru în finisajele deja existente. Ne-am orientat spre un design minimalist și modern, cu elemente glamour care se regăsesc în corpurile de iluminat și tapițeria patului.

Provocarea cea mai mare a venit în momentul în care am început amenajarea living-ului – o cameră foarte primitoare, cu accente glam, în care trebuia să integrăm o canapea mare extensibilă, un bar și un loc de luat masa pentru opt persoane. Din cauza faptului că spațiul era destul de redus, am optat pentru o masă de cafea extensibilă (masă ce se transformă într-una de dining). Albastrul regal al canapelei este pata de culoare din living, culoare pe care am ales-o și pentru dormitorul matrimonial.

Pentru dormitorul matrimonial am mers pe un design cu tente industriale, iar patul cu tapițeria de un albastru regal aduce o notă de elegantă camerei. Am folosit o vopsea cu efect de beton pentru a fi în armonie cu tavanul. Pentru a păstra spațialitatea și luminozitatea, am optat pentru un mobilier compact, o soluție inovativă, fără a încărca inutil spațiul.

Al doilea dormitor este o camera hibrid: dressing room pentru proprietari și dormitor cozy și primitor pentru oaspeți.

Pentru finisaje am optat pentru vopsea decorativă pentru a crea peretele în dungi din spatele canapelei, cromatică fiind aceeași – gri și alb. Pentru a mari vizual spațiul, am ales să placăm ușile dulapurilor cu oglindă.

Proprietarii și-au dorit ca bucătăria să fie una specială, atipică și atractivă, dar în același timp minimalistă.

Am optat pentru combinația de alb-negru (folosită pentru mobilier și prințul de pe pardoseală) și accente de galben.

Pentru hol am ales un corp de depozitare suspendat pentru a nu aglomera spațiul, iar balconul l-am transformat într-un spațiu de relaxare, cozy și primitor, vibe-ul pe care îl oferă întreg apartamentul.

 

Sursa foto: iDecorate