Tendințe în amenajările interioare în 2021

Anul ce tocmai a trecut a fost un an cu multe schimbări, un an în care am petrecut mai mult timp acasă. Din acest motiv, foarte multe persoane și-au dat seama cât de important este ca locuința să fie confortabilă și să le exprime personalitatea. Anul 2021 aduce câteva tendințe în design-ul interior, iar dacă te numeri printre cei care își doresc renovarea locuinței în acest an, ține cont de sfaturile și ideile pe care le vom prezenta în rândurile care urmează, astfel încât căminul tău să devină oaza ta de relaxare.

Funcționalitate
În 2021 vom vedea tot mai multe locuințe amenajate cu mai multă funcționalitate. Pentru că biroul s-a mutat acasă, este necesară amenajarea spațiului de lucru astfel încât să îți ofere tot confortul. Chiar dacă spațiul nu îți permite să optezi pentru un spațiu de lucru generos, nu trebuie să faci compromisuri în ceea ce privește stilul. Fii creativ și folosește spații neexplorate din încăpere pentru un birou bine organizat: alege rafturi și dulapuri încorporate pentru dosare, hârtii sau cărți, pe care le poți monta deasupra și în jurul biroului.

Mobilierul multifuncțional este și el prezent în tendințele din 2021. O masă pliantă poate fi utilizată și ca birou și poate fi ascunsă atunci când nu ai nevoie de ea. Mobilierul multifuncțional este excelent pentru persoanele care nu dispun de spații generoase în locuință pentru că economisesc spațiu considerabil atunci când nu sunt folosite.

Nuanțe și culori
Culorile din 2021 se învârt în jurul unei palete de culori pământii: nuanțe maronii, ruginii, verzi și galbene. Accentual este pus pe decorațiuni care aduc natura acasă pentru a crea un plus de confort și relaxare. Nuanțele oceanice sunt și ele prezente în 2021, știind deja că albastrul oferă o stare de liniște și confort. Ca nuanță de bază, griul este câștigătoarea în 2021, o culoare rece și neutră. Un interior în nuanțe de gri va fi curat și elegant, iar dacă adaugi nuanțe de ruginiu, albastru sau verde vei obține o atmosferă modernă.

Materiale
În topul materialelor în amenajările interioare din 2021 sunt lemnul, sticla, piatra și metalul.

Lemnul este un material unic datorită diferitelor nuanțe și a micilor imperfecțiuni dacă este folosit brut. Lemnul este cel mai întâlnit material, folosit pentru finisarea pardoselilor, a pereților dar și pentru fabricarea mobilierului și nu este de mirare că rămâne în top și în 2021.

Sticla este materialul perfect pentru a partaja încăperile, astfel încât lumina naturală să fie prezentă și spațiul să fie, vizual, mărit. În tendințele din 2021 se află mobilierul din sticlă care va înfrumuseța orice colț din casa ta. Dacă dorești să dai o notă unică locuinței, poți alege placarea pereților cu sticlă printată ceramic sau cu sticlă colorată.

Piatra este un materiale foarte apreciat în design-ul interior. Este utilizată în special în stilul rustic și poți alege dintr-o multitudine de varietăți: piatră nefinisată, cu margini ascuțite sau piatră finisată, lustruită ori blocuri de piatră brută cu suprafață aspră. Pentru un aspect unic și diferit, alege să folosești piatra pentru arcade sau pereți, chiuvetă, șemineu, ori alege mobilier și decorațiuni confecționate din piatră: soclu pentru lămpi, șfeșnice, măsuță de cafea.

Metalul, împreună cu alte materiale, oferă o notă aparte încăperii, un aspect elegant și industrial. Metalele clade, cum ar fi bronzul, cuprul, alama sunt cele mai populare în 2021 și se combină perfect cu sticla, marmura, catifeaua sau lemnul.

Stiluri
Stilul industrial creat cu piese din beton nefinisat, lemn și corpuri de iluminat metalice va fi în tendințe în 2021.

Și stilul rustic-modern este în tendințe în acest an, care poate fi integrat cu ușurință în locuințele care au caracteristici aparte, cum ar fi pardoseala orginiala, grinzi, un echilibru între vechi și nou.

Tu te-ai gândit să îți reamenajezi locuința în 2021? Care sunt alegerile tale?

 

Sursa poze: Pinterest