Tendințe: cinci piese de mobilier statement care nu se vor demoda

Tendințele în materie de design și amenajări interioare vin și pleacă, iar de cele mai multe ori, din dorința de a fi în tendințe, achiziționăm mobilier pentru casa noastră fară a ține neapărat cont de durabilitate sau funcționalitate. În timp, unele piese devin preferatele noastre, însă altele nu au foarte mult succes și renunțăm la ele. Dincolo de preferințe și tendințe, mobilierul care nu se demodează este unul de calitate, care trece de bariera timpului atât din punct de vedere al funcționalității cât și a esteticului.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Durabilitatea, originalitatea, eleganța sau modul în care timpul și-a pus amprenta asupra unor piese de mobilier ajută la definirea acestora. Am pregătit un listă cu cinci piese de mobilier statement care, cu siguranță, nu se vor demoda.

 

Eames Chair

Cu un design contemporan, scaunul Eames este o soluție foarte versatilă pentru o varietate de tipuri amenajări interioare. Structura simplă, unică dar, în același timp, avangardistă, fac din acest scaun o piesă elegantă, confortabilă și durabilă, putând fi integrat foarte ușor într-o amanejare rustică, contemporană sau scandinavă.

Canapeaua Chesterfield

Este una dintre cele mai durabile și celebre modele de canapele. Confortul, eleganța, tapițeria de piele sau catifea, butonii, sunt caracteristicile de bază ale canapelei Chesterfield, o canapea care va influența prin rafinament orice decor. Așadar, dacă ești adeptul unui living confortabil, investește într-o canapea relaxantă care va deveni foarte ușor vedeta încăperii.

Fotoliul lounge

O piesă de mobilier statement este acea piesă care impresionează prin aspectul său deosebit, oferind o altă dimensiune unei încăperi. Un fotoliu lounge poate ieși din tipare și poate sparge simplitatea unui decor, devenind elementul central al încăperii. Având originile în antichitate, fotoliul lounge a trecut de orice barieră a timpului, fiind foarte prezent în design-ul contemporan datorită faptului că este o piesă de mobilier confortabilă și are o structură diferită în funcție de model.

Oglinzile

Oglinzile statement au devenit din ce în ce mai deosebite, conferind locuinței eleganță și un farmec aparte. Oglinzile au capaciteta de a refleca foatre frumos lumina și spațiul, mărind vizual spațiul și în același timp, pot reflecta și stilul tău personal. Poți alege oglinzi cu rame simple, cu finisaje metalice, ori cu rame statement cu design deosebit.

Masa de cafea Tulip

Dacă vrei să dai un refresh living-ului tău, cel mai la îndemăna este să schimbi sau să adaugi o măsuță de cafea. Pentru a crea un punct de atracție în încăpere, alege un model deosebit, cum ar fi masa de cafea Tulip. Masa cu un singur picior și cu linii curbate, este extrem de practică și oferă un aer estetic încăperii, și, mai mult, se potrivește cu orice combinație de scaune.

 

Noi îți recomandăm să investești în piese de calitate care își vor păstra fumusetea în timp, piese care nu se vor demoda și care vor oferi casei tale un farmec aparte.

 

 

Sursa poze: Pinterest