Our work: interioare în culori neutre din proiectele noastre

Culorile neutre sunt o opțiune sigură pentru amenajarea locuinței, indiferent că vorbim despre living, dormitor ori bucătărie. O schemă cromatică neutră poate fi folosită cu foarte mult suces în orice tip de amenajare, creând cadrul perfect pentru a experimenta cu o varietate de obiecte de decor.

Amenajare în culori neutre – proiect de design interior apartament 3 camere București

Chiar dacă tendințele în amenajările interioare se schimbă de la an la an, atât la nivel de stil cât și la nivel cromatic, nuanțele neutre de tipul bejului, griului, albului, cu toate tonurile și subtonurile lor pot rămâne mult timp în casele noastre. Acest lucru se datorează faptului că nuanțele neutre sunt moderne și clasice în același timp, ne îmbunătățesc starea de spirit și se adaptează oricărui stil de amenajare.

Interior amenajat complet în culori neutre

Dacă îți plac culorile neutre și îți dorești un interior complet neutru, îți recomandăm să optezi pentru tonuri calde de crem ori vanilie pe care să le combini cu alte tonuri din aceeași gamă – alb unt, bej, gri deschis. Când spunem interior complet neutru, ne referim la faptul că poți să alegi culori neutre pentru pereți, pardoseală, mobilier și decorațiuni. Aceste tipuri de amenajări sunt foarte potrivite pentru living, mai ales pentru că tonurile neutre emană relaxare și calm. Un interior complet neutru va fi întotdeauna unul simplu, curat și foarte luminos.

Living luminos amenajat în schemă cromatică neutră – proiect de amenajare apartament București

Dormitor în nuanțe neutre

Un dormitor amenajat în nuanțe neutre nu va niciodată tern ori plictisitor. Dimpotrivă, este o alegere foarte inspirată pentru că nuanțele neutre oferă un aer rafinat dormitorului. Pereții și pardoseala în culori neutre se vor completa perfect cu piese de mobilier din aceeași schemă cromatică și, totodată, se vor accentua reciproc.

Dormitor matrimonial (stânga sus) și dormitor copil (dreapta jos) amenajate în nuanțe neutre – proiect de amenajare casă București

Culorile neutre se potrivesc cu diferite stiluri de amenajare

Foarte multe persoane asociază nuanțele neutre cu interioarele minimaliste, în care paleta cromatică neutră deschisă predomină. Ei bine, schema cromatică neutră este extrem de versatilă și se poate adapta foarte ușor oricărui stil de amenajare. Așa că poți să alegi nuanțe neutre indiferent de stilul de amenajare, de la clasic, rustic sau industrial, până la vintage, modern, shabby chic sau scandinav.

Living amenajat în stil modern folosind paletă cromatică neutră – proiect de amenajare casă București

Combinația dintre nuanțele neutre și nuanțele vibrante creează efect dinamic

Îți plac culorile neutre, însă îți dorești și o pată de culoare? Află că tonurile neutre se combină foarte bine cu nuanțele vibrante, oferind încăperii un efect dinamic. Nuanțele neutre potențează culorile puternice, dar se fac și ele, în același timp, remarcate atunci când sunt alăturate unor tonuri vibrante. Iar dacă nuanțele alese fac parte din seria culorilor care se completează, atunci rezultatul final va fi unul și mai reușit! Alege draperii contrastante ori un covor colorat într-o încăpere în tonuri neutre, iar rezultatul va fi unul de efect.

Tonuri neutre combinate cu galben pentru un efect dinamic– proiect de amenajare apartament București

 

Culori neutre combinate cu roz pal, verde și turcoaz – proiect de amenajare apartament 3 camere București

 

Albul este alegerea ideală

Dacă nu știi ce tonuri neutre să alegi și cum să le combini, noi te sfătuim să alegi albul. Optând pentru această nuanță neutră care poată să aibă diferite tonuri și subtonuri, de la unt sau roz, până la șampanie sau fildeș, vei obține un interior curat, proaspăt, luminos și armonizat cu toate piesele de mobilier.

Alb-unt pentru amenajarea bucătăriei – proiect de design interior casă București

Integrează nuanțele neutre în amenajarea locuinței tale. Acestea sunt curate, odihnitoare și oferă un aer aparte oricărei încăperi. Iar șansele de a da greș cu paleta cromatică neutră sunt foarte mici.