Our work – casă de 250mp amenajată pentru o familie tânără

Suntem curioși, cum arată casa la care ai visat dintotdeauna? Cine știe, poate deja locuiești în ea dar nu îți dai seama sau poate nu reușești să obții ambientul pe care ți-l dorești. De aceea, cel mai bine este să apelezi la un designer de interior care este detașat de atmosfera casei tale, dar cu care, totuși, te identifici. Așa a fost și cazul familiei a cărei case o vom prezenta în rândurile care urmează. Proprietarii au apelat la noi și am amenajat casa de 250 mp dispusă pe parter și etaj, în stil modern cu accente prețioase și zone minimaliste. Haide să vezi ce a ieșit!

Intrarea în casă, holul, comunică deschis cu zona de living și dining. Am amenajat holul astfel încât să fie ordonat vizual, creând ambient plăcut și calm. Am ales o comodă simplă pentru decorațiuni, o oglindă din aceeași textură și o canapea verde smarald pentru a încălzi atmosfera.

Parterul casei, compus din living și zona de dining, este amenajat unitar, în tonuri de alb și lemn natur, cu accente de mov, verde, gri și roz, care se regăsesc atât în mobilier cât și în decorațiuni.

Spațiul generos al living-ului și zonei de dining ne-a permis să amenajăm o masă mare, pentru șase persoane și o canapea spațioasă. Mobilierul este simplu, alb, amplasat pe tot peretele de lângă geam, continuându-se cu o comodă pentru TV în același stil. Scara interioară a fost mascată prin intermediul riflajelor, optând tot pentru riflaje și pentru peretele din spatele televizorului.

Tot în zona de parter este și bucătăria, separată de restul parterului de geamuri de sticlă, din tavan până în podea, pentru un efect visual de spațiu mai mare. Bucătăria este amenajată în stil modern, în nuanțe de alb și negru. Pentru un accent prețios, am placat peretele de lângă ușă cu vopsea tip ciment. Organizarea mobiliei pe tot peretele pe care se află și geamul oferă profunzime spațiului. Mobilierul a fost realizat pe comandă și a fost gândit fără mânere pentru dulapuri și sertare, tocmai pentru a crea un aspect ordonat. Electrocasnicele sunt incorporate și, pentru că spațiul a permis dar și pentru a completa decorul, am amenajat și aici un loc de luat masa pentru patru persoane.

Cele doua dormitoare sunt amenajate actual, modern cu accente prețioase. Pentru un contrast de texturi și un plus de eleganță, am ales să placăm peretele din spatele patului cu vopsea tip ciment, cu finisaj deosebit.

Iluminatul a fost gândit astfel încât să creăm un spațiu odihnitor. Paturile din ambele dormitoare sunt simple, actuale și tapițate, pentru un plus de confort. Oglinzile măresc visual spațiul, iar paleta cromatică folosită oferă un plus de eleganță camerelor.

Camera copilului este amenajată ținând cont de vârsta celui mic și de decorul din restul casei, adaptând puțin schema cromatica. Pe lângă alb și gri, am inserat tonuri de verde și albastru pe peretele din spatele patului.

Ambele băi au fost tratate cât mai simplu și elegant, creând o atmosferă atemporală cu ajutorul finiajelor din marmură și a obiectelor sanitare alese.

Sursa poze: iDecorate