Our work – amenajarea unui apartament de 4 camere in Bucuresti, luminos și cu accente de culoare

Când îți dorești să reamenajezi o locuință, este bine să ții cont de simplitate, mai ales dacă aspectul natural și lumina sunt ceea ce urmărești. Sunt câteva trucuri prin care poți obține un spațiu relaxant, mai multă multă lumină și un interior primitor. O combinație de finisaje în culori calde, mobilă simplă și folosirea aceleiași culori de accent în mai multe încăperi sunt câteva direcții care te ajută să obții amenajarea pe care ti-o dorești. Astăzi îți prezentăm amenajarea unui apartament de 4 camere situat în București unde am aplicat simplitatea și direcțiile menționate în rândurile de mai sus astfel încât rezultatul final să redea un spațiu relaxant, un interior modern și aerisit cu accente de culoare și lumină, în concordanță cu personalitatea dinamică a proprietarilor.

Pentru că nu s-a dorit încărcarea vizuală a spațiului, am ales alb ca și culoare dominantă a mobilierului, cu accente calde maro și câteva culori vibrante în punctele cheie ale apartamentului. Pentru a încălzi cromatic explozia de lumină și alb, am optat pentru parchet triplustratificat natur, modern dar care oferă stil și eleganță.

Apartamentul se bucură de două holuri cu spații generoase unde am putut încadra suficiente spații de depozitare. Așadar, tot conceptul amenajării a început odată cu holul, care dă startul compoziției, decorat cu mobilier compact fără mânere, mobilier ce pare parte integrantă din perete. Pentru a-l lumina am folosit o ușa de sticlă pentru intrarea în bucătărie, iar între living și hol o ușă dublă cu spații vitrate. Holul mic am ales să îl punem în valoare prin placarea decorativă pentru perete, cu accente de lumină date de integrarea benzilor led.

Pentru bucătărie am ales o amenajare minimalistă, fără spații deschise, cu mobilier în care sunt integrate toate electrocasnicele necesare. În locul clasicei faianțe am optat pentru sticlă albă, termorezistentă, folosită pentru finisarea zonei dintre blat și corpurile suspendate. Pentru a nu aglomera vizual spațiul, alegerea unei mese cu blat de sticlă a fost cea mai bună opțiune.

Nota simplă și minimalistă se continuă și în living. Pereții albi și mobilierul oferă încăperii un aer curat și modern. În completarea lor vine parchetul din lemn stratificat ce pune si mai mult în evidență tonurile neutre al mobilierului. Un alt element cheie este iluminarea. Această a fost gândită în funcție de funcțiunile specifice ale fiecărei camere. Am optat pentru o compoziție TV geometrică, ce adaugă dinamism spațiului și se integrează perfect în conceptul de design interior modern.

Dormitorul a fost gândit ca un spațiu lejer și relaxant, amenajat în tonuri neutre. Textura naturală a parchetului stratificat se continuă și aici, iar atmosfera este una spațioasă și aerisită datorită oglinzilor aplicate pe dressing. Patul ales este unul cu finisaj textil și spații de depozitare, iar peretele ce se înalta în spatele lui dă un plus dinamism prin verticala colorată. Clasicele veioze au fost înlocuite de două aplice poziționate în stânga și dreapta headbord-ului.

Biroul continuă firul poveștii cu aceleași tonuri calde, linii drepte și accente de culoare pentru suprafețele textile. Gândit ca un spațiu de lucru pentru două persoane, se integrează perfect în amenajarea interioară, o încăpere caldă și plină de lumină, perfectă pentru o zi de lucru desfășurată acasă.

Ultima cameră a fost tratată ca un spațiu de gaming și relaxare. Mobilierul în forme simple, minimaliste, se încadrează foarte bine în conceptul amenajării. În zona geamului am creat un divan cu spații de depozitare sub el, perfect pentru o zonă de relaxare sau lectură.

Spațiul relaxant se continuă și în baia cea mare, amenajată și finisată în ton cu restul apartamentului. Am optat pentru finisaje rectificate, plăci cu aspect de lemn, combinate cu o faianță simplă, bej. Aspectul de lemn se continuă și pe pardoseală, prin gresia aleasă. Cada încastrabilă și lavoarul din compozit se completează perfect cu bateriile îngropate.

Pentru baia cea mică am ales finisaje cu aceleași modele de plăci ceramice: faianță uni bej combinată cu gresia cu aspect de lemn. Pentru a mări vizual spațiul am ales amplasarea unei oglinzi pe întreg peretele de deasupra lavoarului.

Așadar, am creat un spațiu relaxant dar dinamic, optând pentru o amenajre în culori neutre, mobilă simplă predominant albă și accente de culoare.

 

Sursă poze: iDecorate