Our work – amenajarea unui apartament de 130 mp, luminos și modern, cu accente elegante

Astăzi vorbim despre amenajarea unui apartament situat într-o vilă construită în perioada interbelică. Localizat în centrul Bucurestiului, cu o minunată vedere spre parc, acest apartament dispune de o luminozitate aparte dar și de o suprafață utilă generoasă de 130mp. Proprietarii, o familie cu un copil, cu un stil de viață foarte activ, și-au dorit o casă luminoasă, modernă și elegantă. Păstrarea luminozității și înălțimii camerelor, optimizarea spațiului de depozitare și păstrarea mozaicului au fost cerințe clare din partea proprietarilor. Dar haide să vezi mai multe în rândurile care urmează!

Am început amenajarea apartamentului prin înlocuirea tuturor instalațiilor, am scos parchetul (montat o dată cu casa, pe suport de dușumea, grinzi din lemn și umplutură de zgură) și am refăcut stratul suport. Proprietarii nu și-au dorit modificări majore structurale pentru că apartamentul este foarte bine compartimentat. Singura modificare legată de compartimentare a constat în dărâmarea zidului dintre cămară și bucătărie, mărind astfel spațiul destinat acesteia. Astfel, am păstrat compartimentarea existentă, schimbând doar funcțiunile camerelor și pozițiile instalațiilor.

Conceptul amenajării întregului apartament a pornit de la mozaicul alb cu negru aflat pe holuluri și în bucătărie. Mozaic ceramic, din perioada interbelică, la care proprietarii nu au vrut să renunțe. Recondiționarea acestuia a reprezentat una dintre provocările acestui proiect: am scos mozaicul din zona de balcon – balcon deschis, parte din living – și l-am montat în bucătărie, în zona aferentă cămării, zonă devenită parte din bucătărie.

Living-ul
Încăperea destinată living-ului este deschisă spre balcon și dispune de multă lumină naturală. O cameră luminoasă, decorată modern cu accente elegante. Am optat pentru crearea unor chenare din profile decorative ce evidențiază diferite corpuri de iluminat sau zone din living.

Balconul a fost transformat într-o zonă de relaxare, cu două biblioteci desfășurate pe toată înălțimea camerei. Una dintre cerințele proprietarilor a fost crearea unui spațiu pentru citit, iar acesta a fost locul optim.

Dormitorul matrimonial
Pentru dormitorul matrimonial am optat pentru un decor elegant, pus în evidență de tapetul cu accente aurii, profilele decorative folosite pentru decorarea pereților, precum și de cele folosite pentru scafe. Am mizat pe un joc de lumini, creat cu ajutorul scafelor. Culorile folosite sunt nuanțe calde, liniștitoare.

Dormitorul copilului
Pentru această cameră am optat pentru un mobilier practic, ușor de întreținut, care să deservească toate funcțiunile. Birou, bibliotecă, dulap. Am creat și aici o zonă de citit și relaxare în dreptul geamului – datorita orientării către parc. Am ales vopsea turquoise pentru tabla de scris pe unul dintre pereți astfel încât să creăm un punct de interes și atracție.

Biroul
Deschis spre zona de living, biroul a fost amenjat modern, cu accente elegante. Și în acest spațiu am mizat pe accente de lumină – leduri în scafe. Biroul îndeplinește mai multe funcțiuni: zonă de home office, cameră de oaspeți (datorită canapelei extensibile) și zonă de relaxare – jocuri pe TV sau vizionat filme în familie.

Bucătăria
Deși mică și neîncăpătoare la început, după recompartimentare a devenit o bucătărie generoasă, în care s-au încadrat perfect toate electrocasnicele și depozitările necesare. Astfel, am optat pentru crearea unui perete de soldați – pentru încorporarea frigiderului, cuptorului, centralei termice și pentru a beneficia de cât mai multe spații de depozitare. Ca schemă cromatică, am optat pentru alb cu accente de turquoise și lemn natur. Pardoseala a fost recondiționată și completată cu mozaicul scos de pe balcon.

Baia
Cu toate că apartamentul este generos ca suprafață, acesta dispune de o singură baie, nu foarte mare. Proprietarii și-au dorit un duș walk-in generos, o cadă stand alone, un lavoar cu un blat generos și corp de moblier pentru depozitare, totul în 6 mp. Am ales o faianță lucioasă, marmorată, în ton cu stilul elegant al casei. Din gresia aleasă am confecționat un mozaic pentru zona dușului walk-in. Am ales să confecționăm o oglindă pe toată lungimea corpului de mobilier pentru lavoar pentru a crea iluzia unui spațiu mult mai generos.

Holurile
Am ales să evidențiem holurile prin păstrarea și recondiționarea mozaicului. Am creat spații elegante, prin chenarele decorative folosite și prin brâurile decorative cu lumină led ce scot în evidență și acordă un plus de eleganță spațiului.

Am încercat să păstram cât mai mult din farmecul interbelic al casei – am păstrat și recondiționat mozaicul și parchetul, am optat pentru forme clasice de scafe și profile decorative.

 

Sursa poze: iDecorate