Categories
Design Idei Noutati

Design interior casa Dorobanti

 Unul dintre proiectele de design interior foarte dragi noua il reprezinta amenajarea interioara a unei case din perioada interbelica.Casa este situata intr-o zona centrala din Bucuresti, beneficiaza de o suprafață utilă de 130 mp, si reprezinta caminul unei familii cu un copil.

Cerințele inițiale ale clientului pentru design-ul interior al casei au fost  crearea unei amenajari interioare speciale, calde, in care sa se simta „acasa”; Pastrarea luminozitatii si inaltimii camerelor, optimizarea spatiului de depozitare (ca majoritatea clientilor, sufereau din pricina spatiilor de depozitare) .

Principala cerinta in amenajarea interioara sa spatiului a constituit-o pastrarea mozaicului din bucatarie si holuri.

Conceptul de design interior dorit si implementat a fost un mix de design modern prin materiale si culori, cu accente clasice/elegante  date de profilele decorative folosite, chenarele si corpurile de iluminat.

Stil de amenajare interioară – modern cu accente clasice.

Punctele forte ale spațiului inițial le-au reprezentat pozitionara foarte buna a casei, vederea catre parc, camerele spatioase si inalte, parchetul din lemn masiv si mozaicul superb din holuri si bucatarie.

Ca in orice proiect de design interior, au existat si puncte slabe ale spatiului.

Printre acestea s-au aflat: compartimentarea casei  -Spatiul mic alocat bucatariei, o singura baie pentru patru camere, suprafata foarte mica pentru cel de-al treilea dormitor.

In proiectul de amenajare interioara al acestei case, am timut cont de cerintele beneficiarilor, de a obtine spatii cat mai ample, deschise si luminoase.

Astfel, am marit spatiul alocat bucatariei, unind vechea bucatarie cu o camara, al treilea dormitor (ce nu avea suprafata suficienta pentru o camera de oaspeti) a fost transformat in dressing, spatiul alocat biroului a fost deschis catre living.

Deasemenea, pentru obtinerea unui design interior coerent si a unei amenajari interioare fluide, balconul aferent living-ului a fost inglobat in amenajarea acestuia.

Astfel, mozaicul scos din zona de balcon s-a folosit pentru completarea celui din bucatarie, iar in balcon  a fost continuat parchetul masiv din zona de living.

Intreaga amenajare interioara a pornit de la un singur element –mozaicul prezent in hol si in bucatarie.

Datorita aspectului deosebit al mozaicului, proprietarii si-au dorit foarte mult pastrarea si includerea lui in noul concept de design interior al casei. Astfel, mozaicul a devenit elementul central de la care s-a pornit amenajarea interioara a spatiului.

Design interior dormitor copil

In amenajarea interioara a dormitorului, am ales sa reconditionam parchetul masiv existent, pentru a pastra din elementele caracteristice casei.

Am folosit vopsea turquoise pentru tabla de scris pe unul dintre pereti, pentru a crea un punct de interes si atractie pentru Augustin, baiatul familiei.

In amenajarea interioara a camerei, S-a tinut cont de cerintele beneficiarilor, de a avea un mobilier practic, usor de intretinut, care sa deserveasca toate functiunile. Astfel, am integrat in design-ul camerei biroul, bibioteca, dulapul, patul dar si o zona de relaxare si citit – sub forma unei bancute in fata geamului – datorita orientarii catre parc.

 

Design interior dormitor matrimonial

Pentru amenajarea interioara a dormitorului moatrimonial, am folosit parchet din lemn masiv, in ton cu cel original gasit in casa, tapet in dungi, cu insertii aurii si vopsea lavabila colorata, pentru a adauga un accent cromatic in amenajare.

In designul interior al dormitorului, am  optat pentru un decor elegant, pus in evidenta de tapetul cu accente aurii, profilele decorative folosite pentru decorarea peretilor, precum si de cele folosite pentru scafe. Am mizat pe un joc de lumini, creat cu ajutorul scafelor si a benzilor led. Culorile folosite in amenajarea interioara a dormitorului sunt culori calde, linistitoare, accentul de culoare este dat de draperii.

 

 

 

 

 

Design interior camera – birou

Biroul este deschis spre zona de living.

Decorat modern cu accente elegante (date de profilele decorative si scafe). SI aici s-a mizat pe accente de lumina – leduri in scafe.

Panourile decorative si mobilierul au fost executate la comanda dupa conceptul si schitele noastre.

Biroul indeplineste mai multe functiuni: zona de home office, camera de oaspeti (datorita canapelei extensibile) si zona de relaxare – jocuri pe Tv sau vizionat filme in familie

 

 

 

 

 

Design interior living

Living-ul este deschis spre balcon si beneficiaza de multa lumina naturala. Am obtinut o amenajare interioara placuta, luminoasa, decorata modern cu accente elegante.

Am optat pentru crearea unor chenare din profile decorative, ce evidentiaza diferite corpuri de iluminat sau zone din living – exemplu zona TV, zona comodei si a oglinzii.

Corpurile de iluminat folosite in amenajarea livingului, aduc un plus de eleganta interiorului.

Balconul a fost inclus in design-ul livingului si transformat intr-o zona de relaxare, ce geazduieste doua biblioteci desfasurate pe toata inaltimea camerei.

 

Design interior hol

Desi de obicei nu se acorda foarte mare importanta amenajarii interioare a holurilor, noi am incercat sa le evidentiem prin pastrarea si reconditionarea mozaicului.

Am creat spatii elegante, prin chenarele si prin braurile decorative cu lumina led folosite, ce scot in evidenta si acorda un plus de eleganta amenajarii interioare a spatiului.

 

 

 

 

 

 

Design interior bucatarie casa

Desi mica si neincapatoare la inceput, dupa recompartimentare, a devenit o bucatarie generoasa, in care s-au incadrat perfect toate electrocasnicele si depozitarile necesare.

Astfel, am optat pentru crearea unui perete de soldati – pentru incorporarea frigiderului, cuptorului, cosurilor Jolly, a centralei termice si pentru a beneficia de cat mai multe spatii de depozitare in bucatarie.

 

 

 

 

 

Culorile folosite in amenajarea interioara a bucatariei au fost:  alb cu accente de turquoise si lemn natur

Pentru mobilier am folosit MDF vopsit, blat din lemn masiv si sticla termorezistenta, vopsita.

Pardoseala a fost reconditionata si completata cu mozaicul scos de pe balcon; astfel reusind pastrarea pardoselii originale.

Datorita pozitionarii si bucataria beneficiaza de multa lumina naturala, lumina ce aduce un plus in design-ul acestei incaperi.

 

 

 

 

 

 

Design interior baie casa

Desi apartamentul este generos ca suprafata, 130mp, beneficiaza de o singura baie, nu foarte mare.

Cerintele proprietarilor pentru amenajarea interioara a acestei bai, au fost foarte clare – isi doreau sa aiba un dus walk-in generos, o cada stand alone, un lavoar cu un blat generos si corp de moblier pentru depozitare. Totul in 6 mp.

 

 

 

 

 

 

Intreg design-ul interior al acestei bai a plecat de la recompartientarea baii si repozitionarea obiectelor sanitare.

Am ales o faianta rectificata, lucioasa, marmorata, in ton cu stilul elegant al casei.

Din gresia aleasa am confectionat un mozaic pentru zona dusului walk in.

Pentru a crea iluzia unui spatiu mult mai generos am ales o oglinda pe toata lungimea corpului de mobilier pentru lavoar.

Amenajarea interioara a casei a durat patru luni. Fiind casa veche, am intampinat multe situatii neprevazute. Interiorul a fost schimbat integral, instalatiile electrice, sanitare si termice au fost refacute integral. Parchetul a fost scos, reconditonat si montat la loc dupa refacerea startului suport.

O mare provocare a acestui proiect de deign interior a constituit-o reconditionarea si completarea mozaicului de care proprietarii nu au dorit sa se desparta.

 

In aceasta amenajare interioara am incercat sa pastram cat mai mult din farmecul interbelic al casei. Am pastrat si reconditionat mozaicul si parchetul, am optat pentru forme clasice de scafe si profle decorative pentru a scoate in evidenta cat mai mult design-ul interior al acestei case martora a unei perioade si epoci demult apuse.