Biroul de acasă – sfaturi și idei de amenajare

Acasă a devenit, pentru majoritatea dintre noi, nu doar locul unde ne refugiem de cotidian, ci și locul unde ne desfășurăm activitatea pe care, înainte, o aveam la birou. Modul în care îți amenajezi spațiul de lucru îți influențează și îți asigură productiviatatea și starea de bine, de aceea, încearcă, pe cât posibil, ca zona de birou să fie un spațiu separat de restul activităților (relaxare, odihnă, distracție etc).

Amenajarea unui birou într-un colț din dormitor

În contextul actual, pentru foarte multe proiecte de amenajare interioară am avut de inclus și amenajat un spațiu destinat lucrului de acasă – indiferent că vorbim despre o cameră destinată exclusiv biroului sau un colț din dormitor, living ori balcon.

Amenajarea biroului de acasă pentru două persoane – spațiu destinat exclusiv zonei de lucru

Așadar, primul și cel mai important lucru în amenajarea biroului de acasă este să delimitezi foarte clar spațiul de lucru cu spațiile destinate activităților casnice, de odihnă sau relaxare. Acest lucru te ajută să nu fii distras și să îți duci la bun sfârșit sarcinile de la birou. În plus, nici nu vei asocia locul de odihnă/ relaxare cu munca.

Scaune confortabile și mobilier în linii simple – amenajarea biroului de acasă

Biroul și scaunul sunt piesele esențiale de care ai nevoie pentru amenajrea spațiului de lucru de acasă. Găsești în magazinele fizice și online o varietate de modele de scaune și birouri, însă trebuie să ții cont de faptul că zona de lucru trebuie să fie o continuare naturală a decorului casei tale. Pentru o amenajare modernă, poți alege un birou minimalist, în linii simple; ori dacă locuința ta este amenajată în stil clasic, alege un birou din lemn masiv. Pe de altă parte, scaunul trebuie să îți ofere un confort optim și să te ajute să menții o poziție corectă pe toată perioada cât stai la birou.

Amenajarea biroului în living – o continuare naturală a decorului

În ceea ce privește lumina, îți recomandăm să amplasezi biroul într-o zonă în care există suficientă lumină naturală, poate chiar în balcon sau în fața ferestrei. Evită să așezi monitoul cu fața la fereastră pentru că astfel lumina va bate direct în ecran și îți va diminua foarte mult vizibilitatea. Pentru perioada din zi când soarele este foarte puternic, draperiile te pot salva. Alege și o sursă artificială de lumină și îți recomandăm să optezi pentru lumină ambientală – o veioză/ o lampă așezată pe birou nu doar că îți va înfrumuseța biroul, dar vei avea parte de lumină pentru serile care te prind tot la birou.

Amenajarea biroului lângă fereastră, în zona de dressing

Trecem la organizarea biroului și știm prea bine că dezordinea este cel mai contraproductiv lucru. Organizează toate obiectele și documentele în piese de mobilier pentru depozitare, cum ar fi etajere, comode ori sertare sau chiar minibiblioteci dacă spațiul îți permite. Pentru a economisi spațiul, extinde mobilierul de depozitare pe verticală și nu pe orizontală. Îți recomandăm ca biroul să fie cât mai liber și aerisit cu putință, iar obiectele pe care alegi să le ții pe birou organizează-le în tăvi, suporturi sau cutii.

Birou amenajat în dormitor – organizarea biroului și a spațiilor de depozitare pentru un plus de productivitate

Biroul de acasă poate suferi modificări, fie că vorbim despre îmbunătățiri pentru ca munca ta să fie eficientizată, fie că vorbim despre schimbările care pot apărea în fluxul tău de muncă ori schimbarea serviciului. Fii cât mai flexibil, folosește-ți creativitatea, ține cont de nevoile tale reale și concrete și biroul tău de acasă poate deveni locul perfect pentru a-ți desfășură activitatea.

 

Sursă poze: iDecorate