Ceea ce este cel mai important pentru fiecare proiect de amenajare interioară este familia pentru care se realizează acest proiect și contextul în tot ansamblul lui. Casa pe care o vom prezenta în acest articol a fost amenajată pentru o familie tânără, cu un copil, care și-a dorit o bucătărie funcțională, cu suficiente spații de depozitare, o zonă de zi aerisită și minimalistă în culori, dormitoare cât mai libere de mobilier și băi simple, dar elegante. În acest context, rezultatul final este o amenajare deosebită prin funcționalitate și amplificată de mobilier și câteva culori de accent.
Intrarea în casă coincide cu zona de zi, unde funcțiunile (living, zona de dining, bucătăria) comunică deschis între ele. Pentru ca spațiul să fie ordonat dar să surprindă vizual, am ales finisaje unitare: parchet deschis la culoare și pereți albi, iar pentru mobilier am optat pentru tonuri de gri și bej, combinate cu negru (bucătăria).
Bucătăria este organizată în formă de L cu mobilier realizat pe comandă. Zona ferestrei a fost lăsată liberă pentru ca lumina să inunde spațiul, iar mobilierul negru mat (similar tâmplăriei geamului) oferă senzația de spațiu ordonat și aerisit.
Pentru un aspect ordonat, mobilierul din bucătărie a fost gândit cu mânere frezate. Zona blatului de lucru este prelungită de insula, iar această funcțiune din bucătărie oferă vizibilitate minimă dinspre și înspre living asupra blatului de lucru. Toate electrocasnicele sunt încorporate în mobilier, iar pentru peretele din zona blatului de lucru am optat pentru finisaje gri pentru a face legătura cu zona de dining și living-ul. Corpurile de iluminat din bucătărie oferă un aspect industrial spațiului.
Întreg parterul casei este amenajat unitar, în tonuri de bej și gri, care se regăsesc atât în ansamblul decorațiunilor cât și al mobilierului. Întreg spațiul este exploatat la capacitatea lui maximă – am integrat la parter o canapea generoasă și o masă de șase persoane. Televizorul a fost amplasat pe peretele dintre ferestre, astfel încât să existe vizibilitate din toate zonele spațiului de zi. Pentru un efect dinamic, peretele din spatele televizorului a fost finisat cu un tapet decorativ în tonuri de gri. Fotoliul galben, măsuța de cafea, comoda din zona TV-ului și comoda din zona de dining completează armonios întregul spațiul.
Dormitorul matrimonial este amenajat actual, simplu și minimalist. Placările de riflaje din spatele patului și contrastul dintre cei doi pereți din stânga și dreapta patului aduc un plus de rafinament dormitorului și lasă senzația de spațiu odihnitor, primitor și aerisit. Oglinzile aplicate pe riflajele de lemn oferă adâncime spațiului și îl măresc vizual. Patul din dormitorul matrimonial are o formă simplă și actuală, fiind tapițat pentru un plus de confort. La nivelul pardoselii, covorul este asimetric în relație cu riflajele din spatele patului, însă simetric cu peretele gri.
Pentru camera copilului am ținut cont de vârsta și preocupările celui mic și am adaptat paleta cromatică și funcțiunile. Așadar, camera copilului este inundată de alb, albastru și roz pal. Amenajarea funcțională este prezentă și aici, camera fiind împărțită în zona de odihnă și zona de joacă/ studiu. Zona de odihnă este compusă din patul montesori albastru, iar peretele din spatele acestuia este decorat cu placaje care imită norii. Zona de joacă/ studiu este compusă dintr-o măsuță cu scaun, iar rafturile de pe acest perete au rolul de a păstra ordinea. Dulapurile au fost alese pentru a acoperi tot peretele de lângă ușă, iar toată mobilarea camerei a fost făcută astfel încât centrul camerei să rămână cât mai liber.
Dormitorul pentru oaspeți a fost amenajat simplu, în tonuri de
albastru. Peretele din spatele patului și covorul oferă dinamism și profunzime spațiului. Și aici patul prezintă tapițerie pentru un plus de confort.
Cele trei băi sunt amenajate în ton cu restul casei. Pentru un plus de eleganță, pentru prima baie am ales o placare ceramică într-o nuanță de gri închis, iar pentru un aspect ordonat și atemporal, mobilierul ales este în aceeași nuanță cu cea a pereților.
Cea de-a doua baie este și ea tratată elegant, grație finisajelor cu aspect de marmură. Pentru un efect dinamic, pentru peretele din zona dușului și pentru cel din spatele oglinzii am ales o placare tip mozaic.
A treia baie este amenajată minimalist, cu placări ceramice în nuanțe de gri și bej, perete mozaic, cadă și lavoar free standing. Pentru depozitare am ales să încastrăm un dulap în peretele de deasupra vasului de toaletă.
Ambientul rezultat este unul funcțional, armonios și primitor și, fără îndoială, va rezista în timp, grație mobilierului, obiectelor sanitare și finisajelor de o foarte bună calitate.
Sursa poze: iDecorate