Când propietarii unui apartament îți spun că își doresc schimbarea radicală a locuinței, știi că trebuie să realizezi un echilibru. Așa a fost și când am primit provocarea de a amenaja un apartament de 3 camere de 130mp într-un design minimalist dar în linii clasice, cu accente industriale. Așadar, întreg proiectul a fost gândit ca o amenajare în care se regăsesc liniile clasice, cu mobilier simplu și accente industriale în ceea ce privește finisajele. Rezultatul a fost un interior minimalist, urban, care inspiră căldură, dar totodată un spațiufuncțional,interesant și industrial prin combinațiile de materiale și texturi. Dar hai să afli mai multe!
Proprietarii și-au dorit o amenajare fluentă, un spațiu continuu, cu obiecte de mobilier integrate. Am aliniat și înglobat astfel spălătoria, zonele depozitare, dressing-ul în corpurile de mobilier din hol. Accesul în baia de serviciu se face printr-o ușa de tip filomuro placată în finisaj oglindă cuprată, astfel accesul nu este vizibil.
Mobilierul a fost gândit într-o singură culoare – gri – pentru a rămâne neutru și a permite astfel texturilor să iasă în evidență.
Nefiind un apartament cu o înălțime semnificativă, dar cu o suprafață deschisă destul de mare, a necesitat un iluminat punctual. Astfel, pentru holuri și bucătărie am optat pentru spoturi direcționale, încastrate, iar pentru iluminatul de accent am ales benzi led (tot încastrate) pentru a da dinamism spațiului.
Bucătăria
Bucătăria se caracterizează prin linii simple, clasice fără depozitări deschise, toate electrocasnicele fiind încorporate. Datorită suprafeței generoase, nu a fost nevoie de corpuri suspendate. Am optat pentru sticlă cuprată în loc de faianță, acest detaliu transformând bucătăria într-una dintre zonele de interes ale casei.
Living-ul
Living-ul a fost amenajat în același ton cu restul casei, minimalist cu accente industriale. Pentru tavane și stâlpi s-a folosit o vopsea cu efect de ciment.
Am integrat în amenajare confecții metalice pentru pereți, uși glisante metalice și uși din sticlă cu ramă metalică pentru a accentua ideea de industrial. Cromatica aleasă este combinația de tonuri de gri, cu un accent de culoare – galbenul în care se regăsește canapeaua.
Zona de dining
Living-ul se continuă cu zona de dining, unde am aplsat o masă maro de lemn cu 4 scaune cu tapițerie de catifea și 2 scaune cu aspect industrial. Catifeaua folosită pentru draperii și canapea aduce o notă de eleganță spațiului.
Dormitorul
Acest spațiu a fost amenajat în aceleași linii cu living-ul și bucătăria – minimalist și industrial. Pentru peretele din spatele patului am ales o vopsea tip ciment și o confecție metalică, iar oglinda cuprată prezentă în living și în bucătărie se regăsește și aici. Aceleași nuanțe de gri sunt prezente și în dormitor, dar de această dată accentul de culoare este dat de fotoliul turquoise.
Baia
Amenajarea băii a fost gândită ca un spațiu curat și simplu, dar în același timp de efect. Aici am optat pentru o cromatică de alb-negru și maro, placări ceramice cu aspect marmorat și o gresie cu aspect de lemn, păstrând astfel ideea începută în restul locuinței. Am ales baterii îngropate, dus walk în, cadă și lavoar din compozit.
Holurile
Fac trecerea dintr-o cameră în altă, așa că au fost tratate în aceeași manieră. Vopseaua decorativă, oglindă cuprată și mobilierul cu accente metalice, fac din aceste zone elementele perfecte de legătură.
Întreg proiectul a fost gândit unitar. Astfel, am folosit în întreaga amenajare materiale complementare, capabile să se evidențieze reciproc. Am combinat texturi și culori pentru a scoate din anonimat zonele terne. Parchetul cald atât prin textură cât și prin culoare, balansează tavanul și pereții finisați „ciment”.
Surse poze: iDecorate