TRUCURI SI SFATURI DESPRE LOCURILE PE CARE LE POTI TRANSFORMA IN SPATII DE DEPOZITARE
O cerinta constanta pe care o avem de la beneficiarii nostri cand incepem un proiect de design interior pentru un apartament sau o casa, o reprezinta optimizarea spatiului si crearea de locuri de depozitare. Aceasta este principala cerinta in toate proiectele de design interior apartamente si case.
In acelasi timp, cu totii isi doresc ca spatiul lor sa para cat mai aerisit.
Astfel, ajungem la depozitarile din bai. In majoritatea amenajarilor interioare, baile au suprafete reduse, in care trebuiesc integrate, pe langa obiectele sanitare uzuale , cat mai multe spatii de depozitare. Astfel, in proiectul de design interior pentru majoritatea apartamentelor, baile si depozitarile constituie spatii ce necesita o abordare speciala.
Pentru a optimiza spatiul din bai, apelam la o serie de “Secrete” si “trucuri” de design interior.
Avem o baie de forma dreptunghiulara (design interior casa) .
Pentru a respecta dorinta beneficiarului din tema de design interior primita, am inglobat in aceasta baie pe langa cada free standing, un dus walk in si un lavoar cu un blat generos. Spatiul ramas liber pentru depozitare fiind aproape inexistent.
Astfel, pentru a obtine spatii de depozitare, pastrand in acelasi timp aspectul aerisit al baii, am recurs la urmatorul truc:
ASA DA: crearea unei niste dreptunghiulare in peretele de rigips in care este ingropat rezervorul toaletei. Nisa serveste ca spatiu de depozitare pentru accesorii si obiecte decorative.
PLUS: Este pastrata continuitatea peretelui, nu incarca vizual, se integreaza perfect in conceptul de design interior al casei.
EXTRA DEPOZITARE: sub blatul chiuvetei, creeaza corpuri de depozitare cu sertare pentru optimizarea spatiului si obtinerea unei amenajari fluente si aerisite.
IDEE: Chiar daca spatiul nu a permis un blat de aceeasi latime, pentru a nu renunta la depozitare, am ales sa continuam in stanga si dreapta lavoarului cu doua corpuri cu adancime mai redusa, pentru a valorifica din plin spatiul.
Design interior – Bai de dimensiuni reduse – baie garsoniera-
Unul dintre proiectele de deisgn interior terminate recent – transformarea unei garsoniere in doua camere – ne-a invatat ca in spatiile mici ai nevoie sa profiti din plin de orice coltisor.
Asftel , in urma amenajarii interioare a garsonierei, baia a “pierdut” si ea din spatiul alocat initial.
Amenajarea interioara propusa pentru garsoniera, a transformat o baie clasica, in una practica si optimizata pentru un apartament de inchiriat.
Fiind o baie ingusta, nu existau spatii pentru corpurile de depozitare. Solutia gasita in urma proiectului de design interior a constat in transformarea spatiului de deasupra lavoarului si al nisei pentru rezervorul ingropat alocat oglinzii, in spatii de depozitare.
IDEE design interior baie: – oglinda are in spate un dulap pentru depozitare cosmetic
TRUC amenajare interioara baie: spatiul ramas liber intre corpul de depozitare si masca rezervorului se poate placa cu oglinda pe spate, pentru crearea continuitatii spatiale.
CULORI amenajare interioara baie: Folosirea culorilor vii, combinate cu oglinda, pentru un efect dinamic.
MUST HAVE – un must have in designul de interior pentru bai, in acest sezon, in ceea ce priveste depozitarile, il reprezinta folosirea scaritelor din lemn. Au rol decorativ dar sunt si practice in acelasi timp.
Fie ca este vorba de o scarita de asezat peste masina de spalat rufe, fie ca este una de sine statatoare, scaritele/rafturi constituie un element de atractie in orice amenajare interioara a unei bai.
Un alt artificiu creat pentru a optimiza spatiul, intr-o amenajare a unei bai in care se dorea pastrarea aspectului de amenajare interioara “aerisita” a fost transformarea spatiului rezultat intre un stalp si perete, in zona de depozitare, cu rafturi.
Pentru mobilier am folosit un lavoar cu depozitare sub el, si o oglinda cu rama in relief, ce serveste ca polita pentru cosmetice.
ASA DA -design interior baie– foloseste depozitari inchise, sub forma de soldati verticali, pentru a nu aglomera vizual spatiul
Secrete design interior pentru bai foarte mici
Foloseste la maxim spatiul de sub lavoar – sertare pentru depozitare
Alege o oglinda cu o margine pe care poti depozita/polita
Creeaza o nisa deasupra toaletei, pe care sa depozitezi decoratiuni.